άστεγος

Πρόστιμο σε άστεγο: Ο Αντώνης Ρουτζάκης διαψεύδει τους αρχικούς ισχυρισμούς Τροχαίας και Δήμου

Shares

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση του αστέγου στο Ρέθυμνο στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Μετά το άκουσμα της είδησης ότι αστυνομικός επέβαλλε πρόστιμο σε άστεγο της πόλης του Ρεθύμνου για άσκοπη μετακίνηση, το Daynight.gr έπραξε το αυτονόητο και επιχείρησε να διασταυρώσει την πληροφορία.

Ως εκ τούτου απευθυνθήκαμε τόσο σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Τροχαίας Ρεθύμνου, όσο και στον Δήμο Ρεθύμνου, ρωτώντας τους αν αληθεύει το περιστατικό.

Αμφότεροι ήταν κατηγορηματικοί: «Δεν επρόκειτο για άστεγο», μάς ανέφεραν κατηγορηματικά (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), ενώ οι εξελίξεις και η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι τελείως διαφορετικές από τους ισχυρισμούς τους.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Ρουτζάκης, στα Ρεθεμνιώτικα Νέα, αναγνωρίστηκε πως ήταν μεγάλο λάθος από πλευράς του αστυνομικού η επιβολή του προστίμου στον άστεγο και έδωσε εντολή να ακυρωθεί άμεσα η παράβαση.

«Αναγνωρίζουμε το λάθος μας ως Αστυνομία. Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό.Οι αστυνομικοί ναι να κάνουν ελέγχους αλλά  πρώτα απ’όλα να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά και σύνεση.Έδωσα εντολή και ακυρώθηκε το πρόστιμο ενώ έγινε μια επαφή με την Μητρόπολη προκειμένου να βοηθήσει να βρεθεί στέγη για τον άνθρωπο».

Σε περίπτωση που τα λεγόμενα του κ. Ρουτζάκη ισχύουν και εν τέλει πρόκειται όντως για άστεγο συμπολίτη μας, ανατρέπονται τα λεγόμενα Τροχαίας και Δήμου κι εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που επέλεξαν αμφότεροι να μεταφέρουν μια διαστρεβλωμένη εκδοχή της πραγματικότητας στο αναγνωστικό κοινό, μεταφέροντας την σε ένα δημοσιογραφικό μέσο (εν προκειμένω, το Daynight.gr).

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *