Βροχή τα πρόστιμα, πολλά τα λουκέτα για φοροδιαφυγή στις Κυκλάδες

Πολλά λουκέτα και χοντρά πρόστιμα ήταν η ποινή για δεκάδες επιχειρήσεις στις Κυκλάδες. Στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στη Νάξο, όπως όλα δείχνουν η φοροδιαφυγή κάνει πάρτι, καθώς πιάστηκαν πολλές επιχειρήσεις στους ελέγχους συνεργείων της ΑΑΔΕ την Πρωτομαγιά.

Οι εφοριακοί μεταφέρθηκαν ως άλλοι λοκατζήδες σε αμφίβια επιχείρηση από τις Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Σύρου, όχι μονο σκοπό να κάνουν διακοπές στα τουριστικά νησιά, αλλά αντίθετα για να τσακώσουν τους πονηρούς φοροφυγάδες. Στο τριήμερο από 30/4 έως 2/5 εντοπίστηκαν όχι μία, ούτε δύο αλλά συνολικά 156 παραβάσεις!

Και πιο αναλυτικά τα πρόστιμα

Συγκεκριμένα, στη Σαντορίνη καταγράφηκαν 93 παραβάσεις σε 26 επιχειρήσεις, από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Στις 5 από αυτές (ανάμεσά τους ένα ασιατικό ετσιατόριο και το κέντρο διασκέδασης ΜΑΜΟΥΝΙΑ και άλλα) επεβλήθηκε 48ωρο «λουκέτο», επειδή διαπιστώθηκαν πάνω από 10 παραβάσεις σε κάθε μια. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνον σε έναν φούρνο στα Φηρά, ο ημερήσιος τζίρος έφτανε τις 20.000 ευρώ λες και είναι Καζίνο! Τελικά, οι εφοριακοί έθεσαν το κατάστημα υπό παρακολούθηση. Ξεκίνησαν να παίζουν τάχα μου τάβλι σαν αργόσχολοι, απέναντι από αυτό, κι έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο όταν διαπίστωσαν πως οι πελάτες έβγαιναν χωρίς απόδειξη.

Στο δε ασιατικό εστιατόριο η ταμειακή μηχανή ήταν του κουτιού! Όχι απλά δεν την χρησιμοποιούσαν αλλά τις είχαν ρίξει και κάλυμμα για να μην… σκονίζεται.

Στη Μύκονο εντοπίστηκαν 12 επιχειρήσεις με 62 παραβάσεις συνολικά και σε μία επεβλήθη χρηματική κύρωση  1000 ευρώ (εστιατόριο και  ενοικιαζόμενα δωμάτια). Τέλος, στη Νάξο επεβλήθη πρόστιμο 1.380 ευρώ επειδή δεν εξέδωσε 16 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *