καραντίνα

«Πώς θα περνούσαμε την καραντίνα πριν από 20 χρόνια;»

Shares

Ότι περάσαμε δύσκολες ώρες όλο αυτό το διάστημα δε χωράει καμία αμφιβολία. Ατελείωτες ώρες μπροστά στο «χαζοκούτι» ή στον υπολογιστή και να χαζεύουμε ειδήσεις, να ενημερωνόμαστε για τα νέα κρούσματα ή να βλέπουμε ταινίες. Με τη συνοδεία φαγητού ή σνακ εννοείται. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Έχετε όμως σκεφτεί μία διαφορετική καραντίνα; Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή μας αυτούς τους δύο μήνες περίπου χωρίς τεχνολογία; Γυρίστε μερικά χρόνια πίσω, όσοι τα θυμάστε και προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας σε αυτή τη θέση. 

Τότε που δεν υπήρχε συνδρομητική τηλεόραση, τότε που δεν υπήρχε Netflix, τότε που οι ταχύτητες στο internet δεν υπήρχαν και η σύνδεση ήταν dial-up, τότε που οι χρεώσεις σε κινητά και σταθερά ήταν απίστευτες, τότε που τα μηνύματα στα κινητά δεν είχαν εικόνα, τότε που δεν υπήρχε skype, viber ή όλες αυτές οι εφαρμογές που έχουμε σήμερα. 

Τότε που δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τότε που δεν είχες πολλές επιλογές. Φαντάζεστε πως θα ήταν να μην μπορείτε να δείτε φίλους και συγγενείς παρά μόνο να τους ακούσετε από την τηλεφωνική γραμμή; Φαντάζεστε να είστε τόσες μέρες κλεισμένοι στο σπίτι και να μην μπορείτε να δείτε μία ταινία, γιατί τα βίντεοκλαμπ θα ήταν κλειστά; 

Καμιά φορά ακούω πολλούς να λένε πως όλοι έχουμε τα κινητά μας στο χέρι και μιλάμε μέσα από τις εφαρμογές και δεν επικοινωνούμε με τους γύρω μας. Δε λέω μπορεί να έχουν δίκιο έως ένα βαθμό. Όμως θεωρώ πως αυτές οι εφαρμογές, οι νέες τεχνολογίες και όσα υπάρχουν σήμερα, βοήθησαν στο να περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτές τις δύσκολες μέρες. 

Δε συζητώ το πόσο έχουν βοηθήσει την επιστήμη. Απλά πιστεύω πως αν είχαμε την καραντίνα 20 χρόνια πριν ή με τις τεχνολογίες που υπήρχαν τότε, θα ήταν πιο δύσκολες αυτές οι ώρες. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *