Πορεία έκαναν οι εκπαιδευτικοί παράλληλα με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου | ΦΩΤΟ

Shares

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην λεωφόρο Κουντουριώτη στο Ρέθυμνο, αγανακτισμένοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και όχι μόνο, φώναξαν για τα δικαιώματά τους σε κινητοποίηση που ξεκίνησε από την πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων. Μετά το πέρας της παρέλασης, οι εκπαιδευτικοί, απαιτώντας να εισακουσθούν οι φωνές τους για μόνιμους, μαζικούς διορισμούς, προχώρησαν προς το δημαρχείο.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Δεν είναι μεγάλο το διάστημα που οι εκπαιδευτικοί είχαν προσπαθήσει ξανά να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους, όμως κυρίως να εισακουσθούν από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο μένει άπραγο σε ένα πανελλαδικό αίτημα.

Αποφασισμένοι δείχνουν πλέον οι εκπαιδευτικοί, να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αλλάξουν οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν.

Μάλιστα, την αγανάκτηση τους μπορούμε να αντιληφθούμε ακόμη και μέσα από την ανάρτηση εκπαιδευτικού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Αύριο το μεσημέρι όλες και όλοι στους 4 μάρτυρες. Να φωνάξουμε δυνατά μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς, να σταματήσει το κράτος να αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο σαν επιχείρηση που πάει για λουκέτο. Να δώσουν λεφτά για την εκπαίδευση των παιδιών και όχι για όπλα και βάσεις που σκοτώνουν τα παιδιά. Το μέλλον της πολιτείας εξαρτάται από την παιδεία των πολιτών της και γι’αυτή την ιδέα πρέπει να παλέψουμε όλοι μας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο σύντομα θα δούμε την ευτυχία στους συνανθρώπους μας».
Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες από την πλευρά των εκπαιδευτικών για να γίνει κατανοητό και ευρέως γνωστό, ότι δεν μπορούν να ανεχθούν στο εξής, το να αισθάνονται σαν «βαλίτσες», όπως επανειλημμένα έχουν αναφέρει σε κινητοποιήσεις τους. Η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και αυτό φαίνεται όλο και πιο έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *