άντρα

Αυτός ο τύπος άνδρα έχει το μεγαλύτερο… σουξέ στις γυναίκες

Shares

Μπορεί οι περισσότεροι άνδρες να πιστεύουν πως με το άψογο δέρμα, τα σαρκώδη χείλη και τους κοιλιακούς θα κάνουν τις γυναίκες να… τρέχουν από πίσω τους, όπως αποδεικνύεται, όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, στην οποία συμμετείχαν 130 γυναίκες και 96 άνδρες, απέδειξε πως ένας λιγότερο όμορφος άνδρας, είναι δυνατό να έχει μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες από κάποιον άλλο εμφανώς πιο «δυνατό» σε εξωτερική εμφάνιση, αρκεί να έχει ένα βασικά χαρακτηριστικό: Να πιστεύει πως είναι πολύ πιο ερωτεύσιμος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.

Οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην εν λόγω έρευνα, μίλησαν με καθέναν από τους άνδρες για 3 μόλις λεπτά. Η γνώμη που σχημάτισαν γι’ αυτούς, σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που εκείνοι «πλάσαραν» τον εαυτό τους, καθιστώντας σαφές πως όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχει ένα αρσενικό στον εαυτό του και όσο πιο «γήινο» και ευγενικό παρουσιάζεται, τόσο πιο γοητευτικό φαντάζει στα μάτια των γυναικών.

Η ίδια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνδρες με ωραία εμφάνιση μεν, χαμηλή αυτοπεποίθηση δε, έχουν μεγαλύτερη τάση στην απιστία, ενώ όσοι δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση, κάνουν παιδιά πολύ σίγουρα για τον εαυτό τους.

Συμπερασματικά λοιπόν, το κλειδί στην επιτυχία είναι ένα: Να πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου χωρίς να αγγίζεις τα όρια του… φαντασμένου.

Κάπως έτσι, ο μύθος του six-pack καταρρίπτεται και καθίσταται σαφές πως η επιτυχία στις γυναίκες ουδεμία σχέση έχει με τα στερεότυπα και τα κλασικά πρότυπα ομορφιάς.

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *