Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑΞΙΔΙ

Το άγνωστο χωριό της Κρήτης, ένα πραγματικό διαμάντι

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Χωριό Κρήτης
49 Shares

Οι περισσότεροι στο άκουσμα της λέξης Κρήτης φέρνουν στο νου, και όχι άδικα φυσικά, καλοκαιρινές στιγμές σε κάποιες από τις ονειρικές παραλίες του νησιού, η φήμη των οποίων ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, ή χαλαρές στιγμές σε κάποια από τα παραδοσιακά και γραφικά χωριά της ενδοχώρας του νησιού, που φημίζονται για την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία των κατοίκων τους. Υπάρχουν, ωστόσο, προορισμοί στην Κρήτη άγνωστοι ακόμα στο ευρύ κοινό, με χωριά- πραγματικά ησυχαστήρια που αξίζει κανείς να επισκεφτεί για να ανακαλύψει τις εκπλήξεις που κρύβουν.

Ένα από αυτά συναντάται στο βόρειο τμήμα του νομού Λασιθίου και σε έναν βαθύ και προστατευόμενο όρμο, ο οποίος λειτουργούσε ως καταφύγιο ψαράδων. Ο λόγος για το χωριό Σίσι που αποτελεί την έκπληξη του νομού.

Σε απόσταση 26 χλμ. δυτικά του Αγίου Νικολάου, ένα υπέροχο γραφικό σκηνικό παρουσιάζεται σε όσους επιλέξουν αυτήν την πλευρά του νομού για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Αν και η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για τις μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, το όμορφο ψαροχώρι με τα χαμηλά κτίρια, τα πολύχρωμα σοκάκια, τα γραφικά μαγαζάκια και το κλειστό, φυσικό λιμανάκι που δημιουργεί την αίσθηση της λιμνοθάλασσας διατηρεί ακέραιο τον χαρακτήρα του, επενδύοντας στη φιλοξενία και τις όμορφες εικόνες, γεύσεις και αρώματα που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Γύρω από το Σίσι, οι παραλίες που θα ανακαλύψει ο επισκέπτης της περιοχής είναι κυρίως βραχώδεις, ωστόσο, δεν λείπουν και επιλογές με άμμο. Από τις πιο γνωστές ακτές ο Μπούφος, το Αυλάκι και φυσικά εκείνη που βρίσκεται μέσα στο Λιμάνι του χωριού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ύψωμα Κεφάλι ή Κρέμασμα, ανάμεσα στις παραλίες Αυλάκι και Μπούφος, έχει εντοπιστεί ο Μινωικός οικισμός του Μπούφου. Τέλος, στην ευρύτερη περιοχή συναντώνται το παραδοσιακό χωριό Επάνω Σίσι, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι ανάμεσα στα βράχια του ομώνυμου φαραγγιού, καθώς και το χωριό Βραχάσι.

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ