Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑΞΙΔΙ

Τelegraph: Τα 4 ελληνικά νησιά που θα «πρασινίσουν» για τους Βρετανούς τουρίστες

Δημοσιεύτηκε

στις

Βρετανοί τουρίστες
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
3 Shares

Μια σειρά από ιδιαίτερα δημοφιλή τους Βρετανούς τουρίστες ελληνικά νησιά ενδέχεται να συμπεριληφθούν στην πράσινη λίστα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegraph.

Πρόκειται για τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κω, τα οποία διαχωρίζονται υγειονομικά από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο υπουργός Μεταφορών Ρόμπερτς Κουρτς, δήλωσε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια τέτοια προσέγγιση “όπου είναι δυνατόν” καθώς προετοιμάζεται στις 7 Ιουνίου να αποκαλύψει την επόμενη λίστα προορισμών που θα μπορούσαν να προστεθούν στον πράσινο κατάλογο χωρίς καραντίνα στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αυτό θα σήμαινε ότι τα νησιά των Καναρίων, των Βαλεαρίδων και τα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράσινα, διαχωριζόμενα από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ισπανίας και της Ελλάδας αντίστοιχα, ενώ ανοίγει επίσης ο δρόμος για άλλα νησιά της Καραϊβικής και της Μεσογείου να κηρυχθούν «ανοιχτά», χωρίς περιορισμούς για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο αναστάτωση σε χιλιάδες Βρετανούς έφερε η “σιωπηλή” απαγόρευση της κυβέρνησης να μην μετακινηθούν σε οκτώ περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τέτοιες που η κυβέρνηση «απέσυρε» τις νέες οδηγίες συστήνοντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται σε περιοχές όπως στο Μπόλτον στο Μάντσεστερ, στο Λέστερ και στον δήμο Χόνσλοου στο Λονδίνο .

Πηγή: ot

Βρετανοί τουρίστες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap