Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑΞΙΔΙ

Πότε θα ξαναπάμε διακοπές; Οι ειδικοί απαντούν

Δημοσιεύτηκε

στις

Διακοπές
Διαφήμιση
Διαφήμιση
10 Shares

Μετά το «ταβάνι» που έπιασαν παγκοσμίως τον Ιανουάριο του 2021, τα κρούσματα κορονοϊού σημειώνουν πτώση. Και μπορεί οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχίζονται απαρέγκλιτα ανά τον πλανήτη, σε ό,τι αφορά την ανάκτηση των πιο ανέμελων στιγμών μας, εκείνων που μόνο οι διακοπές μπορούν να προσφέρουν, φαίνεται πως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Αν και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αισιοδοξούν ότι αυτό θα γίνει σταδιακά μέσα στη χρονιά, το πόσο γρήγορα θα συμβεί εξαρτάται από τον τόπο διαμονής μας, τον επιθυμητό μας προορισμό, καθώς και το αν ο ιός και οι μεταλλάξεις του είναι δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο.

Με τόσες αβεβαιότητες μπροστά μας, η πιο ενδεδειγμένη κίνηση στα περισσότερα μέρη του πλανήτη είναι να μείνουμε ασφαλείς… εντός συνόρων.

Το να κοιτάζει, ωστόσο, κανείς προς το μέλλον, είναι ακίνδυνο. Ποια είναι η γνώμη των ειδικών για το πότε θα μπορέσουμε να πάμε ξανά διακοπές και πότε –αν ποτέ- τα ταξίδια θα επιστρέψουν ποτέ στην κανονικότητα.

Πότε θα μπορώ να κάνω ένα μακρινό ταξίδι;

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να κλείσουν θέση αν θέλουν, λέει ο Μπρους Κόνγουεϊ, ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας και ιδρυτής του 10xTravel: «Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν στην Αλβανία και σε πολλούς προορισμούς της Καραϊβικής. Ωστόσο δεν περιμένω ο αριθμός αυτών των προορισμών να φτάσει στα επίπεδα προ Covid νωρίτερα από το 2022».

Ο Αλέκσις Μπαρνέκοφ, ιδρυτής και CEO της εφαρμογής Chatflights, συμφωνεί: «Με μερικές εξαιρέσεις, μπορεί κανείς να κλείσει σχεδόν παντού. Οι πιο δύσκολοι προορισμοί είναι η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία καθώς οι αερομεταφορείς όπως η Quantas έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό την πληρότητα».

Οι κανόνες εισόδου, ασφαλώς, διαφέρουν από προορισμό σε προορισμό αλλά και από χώρα προέλευσης. Το Ντουμπάι, για παράδειγμα, είναι ένας από τους πλέον ανοικτούς προορισμούς στον κόσμο, ενώ η Νέα Ζηλανδία είναι από τους πιο κλειστούς.

Οι ταξιδιώτες καλούνται να ελέγχουν τους κανονισμούς τόσο κατά την κράτηση όσο και πριν ταξιδέψουν και να μην προχωρούν σε ταξίδια όταν υπάρχει αποτρεπτική οδηγία.

Αναφορικά με ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για λόγους αναψυχής, το αισιόδοξο σενάριο είναι αυτά να είναι περισσότερο επιτρεπτά στα τέλη του 2021.

Ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να ξαναξεκινήσει τις διεθνείς πτήσεις –σε περιορισμένη κλίμακα- μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Στη Βρετανία, αντίθετα, η βρετανική κυβέρνηση –της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη- δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.

Ο Κρις Γκόατερ, επικεφαλής εταιρικών επικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), αισιοδοξεί ότι «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», παρότι «αναμένουμε ότι οι μακρινοί προορισμοί θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα ανακτηθεί».

Τι ισχύει για τις «ταξιδιωτικές φούσκες» και τους κοντινούς προορισμούς;

Ο Γκόατερ, από την άλλη, είναι πιο αισιόδοξος για την αναβίωση των κοντινών πτήσεων. Οι κυβερνήσεις θα δεχθούν «μεγαλύτερες πιέσεις για την χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια προς μια γειτονική χώρα παρά σε έναν μακρινό προορισμό», εκτιμά.

Όσον αφορά στην Ευρώπη:«μπορούμε να φανταστούμε να προκύψει μία συμφωνία μεταξύ των χωρών της ΕΕ που θα επιτρέπει το άνοιγμα των συνόρων από το καλοκαίρι αν τα κρούσματα κρατηθούν χαμηλά.

Ο Μπάρνεκοφ, από τη Στοκχόλμη, λέει: «Οι ταξιδιωτικές φούσκες δεν έχουν εφαρμοστεί πολύ. Το ΗΒ είχε δημιουργήσει μία με το Ντουμπάι το καλοκαίρι, αλλά δεν έχουμε ακούσει για άλλα παραδείγματα που λειτούργησαν. Υπήρξαν φήμες για «φούσκες» μεταξύ Χονγκ Κονγκ/ Σιγκαπούρης και Αυστραλίας/ Νέας Ζηλανδίας αλλά δεν έγιναν πράξη. Έχουμε την εντύπωση ότι δεν προχώρησε επειδή είναι υπερβολικά περίπλοκο να το ελέγξει κανείς».

Μπορώ να ταξιδέψω εγχώρια;

Σε κάποια σημεία του κόσμου, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία, ναι. Ο Γκόατερ είναι αισιόδοξος ότι με την άρση των περιορισμών, οι εσωτερικές πτήσεις θα επανέλθουν επίσης. «Όταν το lockdown δεν είναι τόσο σκληρό, η απαίτηση για εσωτερικά ταξίδια μεγαλώνει».

Ο Τζέιμς Τέρνερ, Διευθύνων Σύμβουλος της παγκόσμιας ταξιδιωτικής υπηρεσίας 360 Private Travel, λέει ότι για τα γραφεία της εταιρείας του στη Σιγκαπούρη και για το Χονγκ Κονγκ, οι διακοπές εντός («staycations») θα αποτελούν «μεγάλο μέρος της επιχείρησης από εδώ και στο εξής». Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, ενώ οι εγχώριοι προορισμοί ήταν δημοφιλείς το περασμένο καλοκαίρι, «φέτος νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες μας θέλουν πραγματικά να ξεφύγουν».

Μπορώ να ταξιδέψω οδικώς;

«Τα οδικά ταξίδια έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τον τελευταίο χρόνο, επειδή φαίνεται να είναι η ασφαλέστερη μορφή ταξιδιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας», λέει ο Κόνγουέι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Υπάρχει εξαιρετικά χαμηλός κίνδυνος έκθεσης στην Covid-19 εάν κάνετε ένα οδικό ταξίδι και μείνετε σε ένα AirBnB με εκείνους που ζουν στο ίδιο σπίτι με εσάς ή σε ένα ξενοδοχείο που ακολουθεί κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας».

Τι γίνεται με τις κρουαζιέρες;

Η κρουαζιέρα είναι μακράν το πιο πληττόμενο είδος διακοπών και «θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να επανέλθει στην ‘κανονικότητα’ αν αυτό γίνει ποτέ», εκτιμά ο Κόνγουεϊ. Ο Ο Τέρνερ, από το 360 Private Travel, έχει μια πιο αισιόδοξη άποψη. «Νομίζω ότι ορισμένοι τύποι κρουαζιέρας θα είναι ένας από τους πρώτους που θα ανακάμψουν, σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν ορισμένοι». Οι εμπειρίες μπουτίκ σε μικρά πλοία, με αυστηρούς όρους εισόδου και προσεκτικά προσαρμοσμένα δρομολόγια, θα προσελκύσουν τους πελάτες «επειδή το περιβάλλον είναι πιο ελεγχόμενο».

Είναι ασφαλές να μείνω σε ξενοδοχείο ή Airbnb;

Ο Τέρνερ λέει ότι το γραφείο της εταιρείας του στο Χονγκ Κονγκ έχει δει μια τάση στους πελάτες να επιλέγουν διακοπές με «τα πιο καθιερωμένα εμπορικά σήματα». Οι ταξιδιώτες αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι σε καταλύματα όπου μπορούν να είναι σίγουροι για τις αυστηρές πολιτικές του ξενοδοχείου σχετικά με τους ελέγχους θερμοκρασίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τη χρήση μάσκας, τις καταγραφές των επισκέψεων μέσω κώδικα QR και ούτω καθεξής. «Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Κόνγουεϊ, τα Airbnb, τα ενοικιαζόμενα και οι λοιπές επιλογές είναι επίσης εντάξει, «υπό την προϋπόθεση ότι δεν μοιράζεστε καταλύματα με άτομα που δεν ταξιδεύουν μαζί σας ή δεν μένετε μαζί τους».

Παίζει ρόλο αν έχω εμβολιαστεί;

«Προς το παρόν όχι, αλλά θα παίζει», προβλέπει ο Κόνγουεϊ. «Αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει η ταξιδιωτική βιομηχανία τους επόμενους 12-24 μήνες».

Τα «διαβατήρια εμβολίων», τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν περιορισμούς ταξιδιού σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί, είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα στον κλάδο των ταξιδιών αυτή τη στιγμή.

Ορισμένοι προορισμοί – συμπεριλαμβανομένων των Σεϋχελλών, της Κύπρου και της Πολωνίας – έχουν ήδη άρει τις απαιτήσεις καραντίνας στους επισκέπτες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, παραμένουν φόβοι για το τι πραγματικά προσφέρουν τα εμβόλια, πώς μπορεί να γίνει κατάχρηση της τεκμηρίωσης του εμβολιασμού και τι σημαίνει για εκείνους που εξακολουθούν να περιμένουν τις δόσεις τους, ή είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι να τις λάβουν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για παράδειγμα, δεν υποστηρίζει την έννοια του ‘διαβατηρίου εμβολίων’».

«Αναμένουμε κάποια εκδοχή «απόδειξης» εμβολίου προκειμένου να επανέλθουμε στην κοινωνία (π.χ. για να επιβιβαστούμε σε μια πτήση, να πάμε σε μια συναυλία, να φάμε σε ένα εστιατόριο)», λέει ο Ρόντρικ Τζόουνς, εκτελεστικός πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Concentric Advisors στο Σαν Φρανσίσκο. «Αν και το εμβόλιο μπορεί ποτέ να μην γίνει “υποχρεωτικό”, μπορεί να γίνει πολύ δυσμενές για να μην το έχει».

Θα ξαναταξιδέψουμε ποτέ φυσιολογικά;

«Ασφαλώς ναι», λέει ο Κόνγουεϊ. «Αναμένω να δω μια τεράστια αύξηση στα ταξίδια στα τέλη του 2021 καθώς οι εμβολιασμοί θα είναι διαθέσιμοι σε μεγάλη κλίμακα. Θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες καθώς η ταξιδιωτική βιομηχανία θα ανακάμπτει και θα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του Covid-19, αλλά συνολικά αναμένω τα πράγματα να επιστρέψουν σε μια σχετικά φυσιολογική κατάσταση έως τα μέσα του 2022».

«Πιστεύουμε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα είναι λιγότερα από πριν, ειδικά μεταξύ των υπαλλήλων των μεγάλων εταιρειών», λέει ο Μπάρνεκοφ. «Οι μεγάλες εταιρείες έχουν πολλούς λόγους εκτός από την Covid να κάνουν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν λιγότερο: περιβαλλοντικοί λόγοι, κόστος και ηθικοί λόγοι. Παρόλο που τίποτα δεν ξεπερνά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, η πανδημία έχει δείξει ότι πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν χρησιμοποιώντας άλλα μέσα επικοινωνίας. Αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα επιστρέψει σχεδόν στο ίδιο με πριν. Εάν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα έχουν μακροπρόθεσμη μείωση κατά 10%».

Όσον αφορά τα ταξίδια αναψυχής, ο Μπαρνέκοφ πιστεύει ότι θα έχουν μια «βραχυπρόθεσμη ώθηση και, στη συνέχεια, θα δούμε τα ίδια επίπεδα με πριν. Δεν είχαμε ποτέ τόσο μεγάλη κίνηση στην εφαρμογή όσο τώρα. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να κάνουν κράτηση για ταξίδι. Ενενήντα τοις εκατό των τωρινών πωλήσεών μας αφορούν σε αναχωρήσεις μετά το καλοκαίρι, όταν οι άνθρωποι φαίνεται να σκέφτονται ότι θα είναι ασφαλές να πετάξουν».

Ο Τέρνερ συμφωνεί, δείχνοντας τον μεγάλο όγκο ενδιαφέροντος από τους πελάτες. «Έχουμε αποδείξεις ότι υπάρχει μια τεράστια ζήτηση, οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν». Οι πελάτες του σκέφτονται μακροπρόθεσμα και κάνουν τολμηρά όνειρα. Πολλοί αναζητούν ήδη κρατήσεις για το 2023».

When can we go on vacation again? This is what experts say, by Maureen O’Hare, CNN

Πηγή: cnn

Διακοπές
10 Shares
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑΞΙΔΙ

Daily Telegraph: Τα 10 ιδανικά ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε

στις

από

διακοπές
34 Shares

Ποιος έχει ανάγκη τη Μύκονο όταν υπάρχει η Τήνος; Αγνοήστε τη Σαντορίνη, δοκιμάστε τη Φολέγανδρο», προτρέπει η Daily Telegraph προλογίζοντας το άρθρο της με τα 10 «ήσυχα» ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά να επισκεφθεί κάποιος φέτος το καλοκαίρι, όταν ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται αρχικά στα δημοφιλή νησιά της χώρας μας, που ανέκαθεν προσέλκυαν πλήθη τουριστών, και συγκεκριμένα «στη μοντέρνα Μύκονο, την κλασική Σαντορίνη, την καθιερωμένη Κρήτη, τη λαοφιλή Ρόδο, την Κω της διασκέδασης, την όμορφη Σκιάθο, την Κέρκυρα με την πληθώρα επιλογών της, την κινηματογραφική Κεφαλονιά και την καθιερωμένη Ζάκυνθο».

Στη συνέχεια, ο συντάκτης παραδέχεται, εντυπωσιασμένος, πως η Ελλάδα διαθέτει μια ανεπανάληπτη ικανότητα να παρουσιάζει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μια περίοδο που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι το νέο ζητούμενο.

Έτσι, προχωρά στον «δεκάλογο» μοναδικότητας της Ελλάδας, με νησιά που προσφέρουν αντιθέσεις, όμορφες εικόνες και αξέχαστες αναμνήσεις. Ποια είναι αυτά τα νησιά; Η Τήνος, η Φολέγανδρος, τα Κουφονήσια, η Κάρπαθος, η Σύμη, η Τήλος, η Σκόπελος, το Μεγανήσι, η Λευκάδα και η Ιθάκη. Ιδιαίτερη μνεία κάνει σε ένα νησί-αποκάλυψη, όπως τονίζει, τη Σκόπελο, η οποία «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς».

Ο συντάκτης εκθειάζει τα γραφικά χωριά της, τις ειδυλλιακές παραλίες της και υποκλίνεται στο μαγευτικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων.

Πηγή: imerisia

διακοπές
34 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑΞΙΔΙ

Αεροπορικός τουρισμός: Δείτε τη νέα «μόδα» που έφερε ο κορονοϊός! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τουρισμός
43 Shares

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Αν και η πανδημία του κορωνοϊού έφερε σημαντικότατο πλήγμα την περασμένη τουριστική σεζόν, φέτος ίσως οι συνθήκες να είναι καλύτερες. Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα είναι σε εγρήγορση και περιμένουν με αγωνία τόσο την οικονομική ενίσχυση της πολιτείας, όσο και τα υγειονομικά μέτρα κάτω από τα οποία θα προχωρήσουν την τουριστική σεζόν η οποία είναι προ των πυλών.

Ένας από τους κλάδους του τουρισμού που αναμένει και αυτός για το «άνοιγμά» του είναι ο επονομαζόμενος αεροπορικός τουρισμός. Ναι υπάρχει και αυτού του είδους ο τουρισμός, και μάλιστα στην Ελλάδα υπάρχει ήδη από τη δεκαετία του 1960 και ύστερα.

Αεροπορικός τουρισμός, για όσους δεν το ξέρουν, είναι η περιήγηση τουριστών είτε με ιδιόκτητο είτε με μισθωμένο αεροσκάφος χωρητικότητας 2 έως 6 ατόμων. Ο αεροπορικός τουρισμός είναι θεματικός τουρισμός, όπως οι καταδύσεις για παράδειγμα, ενώ ανήκει στην γενική αεροπορία και περιλαμβάνει όλες τις αεροπορικές δραστηριότητες που δεν εντάσσονται σε στρατιωτικές και σε προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις που μεταφέρουν επιβάτες και εμπορεύματα.

Η χώρα μας με το εκτεταμένο δίκτυο ανακαινισμένων αεροδρομίων στα περισσότερα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης αυτού του είδους του τουρισμού. Ο κ. Κυπριανός Μπίρης, πρόεδρος της ΑΟΡΑ Hellas του μη κερδοσκοπικού σωματείου, που εκπροσωπεί πιλότους και ιδιοκτήτες αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας, μίλησε στο protothema.gr για τον αεροπορικό τουρισμό και όπως εξήγησε όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό αναμένουν με αγωνία τον τρόπο και τα μέτρα, λόγω κορωνοϊού, που θα τους επιτρέψουν να πετάξουν ξανά.

«Ο αεροπορικός τουρισμός είναι θεματικός τουρισμός και σαν είδος αεροπορίας λέγεται Γενική Αεροπορία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στους 750-800 ενεργούς πιλότους που πετάνε τέτοια αεροσκάφη. Εδώ στην Ελλάδα επειδή έρχονται και πιλότοι από άλλες χώρες, μιλάμε για περίπου 1000 πιλότους Έλληνες και ξένους και γύρω στα 1000 αεροσκάφη, ελληνικά και ξένα.

Ο αεροπορικός τουρισμός δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους οι οποίοι δεν διαθέτουν το βασικό μισθό, να πετάξουν από την ηπειρωτική χώρα στα νησιά μας ή από νησί σε νησί και να απολαύσουν τις διακοπές τους γρήγορα και με ασφάλεια. Εμείς ως πιλότοι θέλουμε να κινηθούμε με ελευθερία αλλά αυτό θα το δούμε με τα μέτρα που θα πάρουν οι αρμόδιοι.

Έτσι μόλις μάθουμε τα μέτρα θα εξορμήσουμε στα νησιά μας, αλλά θα ενημερώσουμε και τους συναδέλφους μας στο εξωτερικό για να έρθουν και αυτοί, που τόσο επιθυμούν. Εμείς ως οργανισμός προωθούμε την Ελλάδα και στο εξωτερικό» θα πει ο κ. Μπίρης και θα προσθέσει: «Το να χρησιμοποιήσει κάποιος αυτά τα αεροσκάφη του δίνει τη δυνατότητα εκτός του ότι να απολαύσει την μαγευτική θέα, να είναι στον προορισμό του σε λίγη ώρα, απ’ότι αν χρησιμοποιούσε άλλο μέσο, όπως για παράδειγμα ένα καράβι για να πάει στο νησί».

Σύμφωνα με τον κ. Μπίρη το κόστος που πληρώνει κάποιος είναι το κόστος λειτουργίας του αεροσκάφους και αυτό είναι περίπου στα 150 ευρώ την ώρα, αλλά αν είναι περισσότερα από ένα τα άτομα στο αεροσκάφος μπορούν να το μοιραστούν. «Αν κάποιος για παράδειγμά θέλει να πάει στην Πάρο, κανονίζει πότε θέλει και κλείνει το αεροσκάφος. Έτσι γλιτώνει αρκετό χρόνο αν έπαιρνε το καράβι, ενώ βρίσκεται στο νησί την ώρα που θέλει. Επίσης πολύ σημαντικό αν κάποιος εργάζεται και έχει στείλει ήδη την οικογένειά του για διακοπές. Μπορεί να φύγει το πρωί της ημέρας που θέλει να δει την οικογένειά του και αργά το απόγευμα να επιστρέψει για την εργασία του την επόμενη ημέρα. Το κόστος λοιπόν είναι χονδρικά στα 150 ευρώ την ώρα για τη λειτουργία του αεροσκάφους».

Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τον αεροπορικό τουρισμό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η αγορά ενός αεροσκάφους κοστίζει από 100.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ, ανάλογα με τη χωρητικότητα. Μάλιστα ένα παλιάς τεχνολογίας αεροκάφος δυο θέσεων μπορεί να ξεκινά από 40.000 ευρώ.

τουρισμός
43 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 2 εκατομμύρια τουρίστες αναμένονται φέτος – Ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κρήτη
439 Shares

Στην αιχμή του δόρατος της εθνικής προσπάθειας για ανάταξη του τουρισμού θα είναι και πάλι η Κρήτη, όπως σημειώνει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, τονίζοντας ότι η εφετινή σεζόν για το νησί θα είναι πολύ καλύτερη από το 2020.

«Η Κρήτη αποτελεί διαχρονικά μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού και μέσα στην πρωτοφανή κρίση του κορονοϊού, κατάφερε να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την φήμη της και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους τουρίστες που την επισκέφθηκαν την περυσινή σεζόν»,  υπογραμμίζει ο κ. Φραγκάκης. Μάλιστα προσθέτει ότι φέτος υπάρχει το πλεονέκτημα πως η χώρα έχει περισσότερα όπλα για ένα ασφαλές και, όσο το δυνατόν, πιο έγκαιρο άνοιγμα του τουρισμού.

Αφού σημειώνει ότι η Κρήτη παραμένει ένα από τα ισχυρότερα «brand» ο κ. Φραγκάκης εστιάζει στους παράγοντες που θα αποτελέσουν τον καταλύτη για μια ομαλή εξέλιξη των κρατήσεων για το νησί αλλά και για όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Η πορεία των εμβολιασμών και η έγκαιρη υιοθέτηση σταθερών κανόνων για την επανέναρξη των ταξιδιών, συνολικά, θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό, ώστε η υψηλή ζήτηση που υπάρχει για την χώρα μας να μετατραπεί σε κρατήσεις, τονίζει χαρακτηριστικά και εξηγεί: «Όσο προχωράει ο εμβολιασμός, όσο πιο γρήγορα και αξιόπιστα υλοποιηθεί το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό για τις χώρες της ΕΕ, αλλά και όσο αυξάνονται οι διμερείς συμφωνίες, που ήδη έχουν ξεκινήσει από την χώρα μας, τόσο πιο αισιόδοξοι θα είμαστε για μία καλή σεζόν, πάντα τηρουμένων των αναλογιών της πανδημίας».

Εκτιμήσεις επαγγελματιών του κλάδου για την εξέλιξη των αφίξεων στην Κρήτη το 2021

Στην Κρήτη οι «μηχανές» της τουριστικής βιομηχανίας δεν είναι ποτέ «σβηστές», μιας και οι προκλήσεις της επόμενης μέρας ήταν και είναι πάντα στο προσκήνιο, σημειώνουν οι κλαδικοί φορείς του νησιού. Στην πρώτη γραμμή οι ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες αυτή την περίοδο προετοιμάζονται για το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου ή και νωρίτερα, αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Αφού σημειώνει ότι η Κρήτη θα πρωταγωνιστήσει στις τουριστικές αφίξεις από το εξωτερικό επισημαίνει ότι εφέτος θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία. Μάλιστα ο κ. Χαλκιαδάκης εκτιμά ότι οι διμερείς συμφωνίες της Ελλάδας με  Ισραήλ, Ρωσία, Σερβία και άλλες χώρες πιθανόν να επιτρέψουν και την έλευση τουριστών και πριν την 14η Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση η αγωνία του ξενοδοχειακού κόσμου επικεντρώνεται, όχι τόσο στην ημερομηνία – ορόσημο της εφετινής χρονιάς, αλλά στο πότε θα υπάρξουν οι αυξημένες τουριστικές ροές προς το νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τουριστικά έσοδα. «Το άνοιγμα στις 14 Μαΐου θα μοιάζει με τον Μάρτιο των παρελθόντων ετών και από τα μέσα Ιουνίου θα ανεβαίνουν οι πληρότητες για το νησί που αναμένεται να “αγγίξουν” το 80%» εκτιμά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Στο 40% των αφίξεων του 2019 ποντάρει φέτος η Κρήτη

Ο Ιούνιος και για τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανόλη Τσακαλάκη, είναι ο μήνας – κλειδί για την επίτευξη  στόχου του 40% των αφίξεων του 2019, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια αφίξεις το 2021. Αν τελικά, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού τρέξει «δυνατά», αλλά και υπάρξει επέκταση της τουριστικής σεζόν έως τον Νοέμβριο, η Κρήτη θα αγγίξει τον στόχο του 40% των αφίξεων του 2019, εκτιμά ο κ. Τσακαλάκης, ο οποίος υπενθυμίζει ταυτόχρονα, ότι «η εξέλιξη της εφετινής χρονιάς πάει χέρι – χέρι με την εξέλιξη  της πανδημίας».

Μάλιστα σημειώνει ότι η τρέχουσα χρονική συγκυρία βρίσκει τους ξενοδόχους του νησιού σε  πολύ χειρότερη μοίρα, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πέρυσι, εξηγεί ο κ. Τσακαλάκης, υπήρχαν κρατήσεις στα συστήματα των ξενοδοχείων το Μάρτιο, υπήρχαν τα “early Booking” του Δεκεμβρίου, ενώ είχαν δοθεί και κάποιες προκαταβολές από τους Tour Operators. «Εφέτος, ετούτη τη χρονική συγκυρία, δεν υπάρχει τίποτα», σημειώνει ο κ. Τσακαλάκης και υπογραμμίζει ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ακόμα και μια μέρα νωρίτερα, θα καθορίσουν που θα «κάτσει η μπίλια» των κρατήσεων, στην Κρήτη, αλλά και στους υπόλοιπους ελληνικούς προορισμούς το 20021. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 στην Κρήτη καταγράφηκαν 4,4 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, εκ των οποίων 3,3 εκατ. καταγράφηκαν στο Ηράκλειο και 1,1 εκατ. στα Χανιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης Αντώνης Γελασάκης, ο οποίος αναφέρει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν κρατήσεις στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, είτε λέγεται ξενοδοχείο, είτε εισιτήριο, είτε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, με την ελπίδα η «άνοιξη» των κρατήσεων να μετατεθεί τον Μάιο, όπως αναφέρει. Μάλιστα οι πρώτες ενδείξεις για «θέρμανση» της τουριστικής κίνησης αναμένεται να καταγραφούν τον Ιούνιο, αν φυσικά όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο της πανδημίας, υπογραμμίζει ο κ. Γελασάκης.

Μεγάλος ο ανταγωνισμός φέτος εντός και εκτός συνόρων

Το 2021 μπορεί διαγράφεται ως μια καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και για την Κρήτη ειδικότερα, σε σχέση με το 2020, ωστόσο δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής, το γεγονός ότι εφέτος η Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό και των άλλων χωρών. «Πέρυσι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος υπήρχε στον τουριστικό χάρτη. Φέτος όλες οι αγορές θα είναι ανοικτές» σημειώνει ο κ. Τσακαλάκης, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον εγχώριο ανταγωνισμό σε σχέση με το 2020.

Πέρυσι λειτούργησαν περίπου 5.000 ξενοδοχεία και στον πρώτο μήνα έκλεισαν τα 2.500 και φέτος θα ριχτούν στην μάχη των κρατήσεων 10.000 ξενοδοχειακές μονάδες, αναφέρει ο κ. Τσακαλάκης. Στο μεταξύ, στο διεθνές τουριστικό στερέωμα, ήδη η Μαγιόρκα, που πέρυσι ήταν στο «κόκκινο», ελέω της πανδημίας, εφέτος ήδη υποδέχεται τουρίστες, αναφέρει ο κ. Τσακαλάκης και τονίζει ότι την τρέχουσα τουριστική χρονιά, οι «ταξιδιώτες» θα επιλέξουν τους προορισμούς με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια και όχι με βάση τις τιμές των τουριστικών πακέτων. Σε ό,τι αφορά πάντως το μέτωπο των τιμών, οι τιμές που δίδονται στα τουριστικά πακέτα είναι τιμές του 2020, σύμφωνα με τους φορείς.

Αλλαγές στα μπουφέ των ξενοδοχείων φέρνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Στο σκέλος των υγειονομικών μέτρων, ο κ. Τσακαλάκης σημειώνει ότι εφέτος τα ξενοδοχεία καραντίνας θα είναι πολύ κοντά στα αεροδρόμια του νησιού, αφού τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, με το άμεσο αποτέλεσμα, δεν θα ταλαιπωρήσουν τον φορέα του ιού με χρονοβόρες μετακινήσεις. Την ίδια στιγμή στα ξενοδοχεία θα εφαρμοστούν τα περυσινά υγειονομικά πρωτόκολλα, με μικρές τροποποιήσεις, όπως αυτή της λειτουργίας του μπουφέ. Εφέτος η πρόταση των ξενοδόχων είναι να ανοίξουν οι μπουφέδες, με μονή κατεύθυνση, όπου στο τέλος του διαδρόμου, θα υπάρχει υπάλληλος, κατάλληλα ενδεδυμένος, που θα προμηθεύει τους πελάτες, με μάσκες γάντια, αντισηπτικά και θα τους δίδει στο χέρι το πιάτο. Έτσι θα αποφευχθούν τα προβλήματα των καθυστερήσεων που υπήρξαν πέρυσι. Στο μεταξύ κάθε ξενοδοχείο, αναφέρει ο κ. Τσακαλάκης, θα έχει προμηθευτεί και τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, όπου εκπαιδευμένο μέλος του προσωπικού, θα βοηθάει σε αυτή την διαδικασία, ώστε αν υπάρξει κάποιο ύποπτο κρούσμα να διαπιστώνεται άμεσα.

Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Κρήτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια της Κρήτης αντιπροσωπεύει το 15% των επισκέψεων που καταγράφηκαν μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας το 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το 2016 (από 4,5 εκατ. σε 5,2 εκατ.), σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Ανταγωνιστικότητας και Διαρθρωτικής Προσαρμογής στον Τομέα του Τουρισμού των 13 Περιφερειών της χώρας του ΙΝΣΕΤΕ. Παράλληλα η Περιφέρεια κατέχει μερίδιο 20% στο σύνολο των τουριστικών εισπράξεων που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1% σε σύγκριση με το 2016 (από 3,1 δισ. ευρώ σε 3,13 δισ. ευρώ). Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις την περίοδο 2013 – 2018 σημείωσαν αύξηση κατά 37% (από 3,3 εκατ. σε 4,6 εκατ.).

Επίσης, η Περιφέρεια κατέχει το 4% των διακινηθέντων ακτοπλοϊκώς στο εσωτερικό της χώρας, σημειώνοντας την περίοδο 2013 – 2018 αύξηση κατά 20% (από 2,4 εκατ. σε 2,9 εκατ.). Την ίδια περίοδο, οι απασχολούμενοι στα καταλύματα σημείωσαν αύξηση κατά 50% (από 14.000 το 2013 σε 20.000 το 2018) ενώ οι απασχολούμενοι στην εστίαση παρουσίασαν αύξηση κατά 32% (από 14.000 σε 18.000).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

κρήτη
439 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Ένα καλά κρυμμένο Κρητικό «διαμάντι» για ψαγμένους περιηγητές! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

παραλία
229 Shares

“Βαθύ. Ένας μαγευτικός προορισμός για τους λάτρεις των ήρεμων, σχεδόν μοναχικών διακοπών που η Νότια Κρήτη ξέρει πολύ καλά να προσφέρει..

Ένα καλά κρυμμένο ”διαμάντι” περιμένει τους ψαγμένους περιηγητές που διψάνε για περιπέτεια και θα μπουν στον κόπο να εξερευνήσουν προορισμούς χωρίς πολυτελή ξενοδοχεία περιττά φώτα και κοσμοσυρροή… Στα Νότια του Ηρακλείου μετά το χωρίο Σίβα στην Μεσαρά, συναντάμε την Μονή Οδηγήτριας όπου εκεί τελειώνει ο ασφάλτινος δρόμος και ξεκινάει η περιπέτεια..

Σχεδόν δέκα χιλιόμετρα κακοτράχαλου δρόμου που απαιτεί το κατάλληλο όχημα, με σημεία που θα πρέπει να ανοίξετε και να κλείσετε τις περιφράξεις για να περάσετε θα σας οδηγήσουν σε ένα μικρό φαράγγι που καταλήγει στον προορισμό σας την παραλία Βαθύ.

Ένα φυσικό απάνεμο λιμανάκι που οι παλιοί λένε ότι ήταν καταφύγιο για τους πειρατές όταν αγρίευε η Θάλασσα.

Η ομορφιά του άγριου τοπίου σε συνδυασμό με τα χρώματα του νερού που το βαθύ μπλε εναλλάσσεται με το τουρκουάζ και το γαλάζιο, ανάμεσα στα βουνά, είναι η ανταμοιβή σας για την κοπιαστική αλλά όμορφη διαδρομή μέχρι να πετύχετε τον στόχο σας και να φτάσετε στον προορισμό σας…”

Απολαύστε το βίντεο:

Πηγή: cretalive

παραλία
229 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑΞΙΔΙ

Απείρανθος: Το πανέμορφο Κρητικό χωριό που ΔΕΝ βρίσκεται στην Κρήτη!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Απείρανθος
664 Shares

Βρίσκεστε στο μεγαλύτερο, πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο. Στο νησί με ιστορία αιώνων, μοναδικά αξιοθέατα, εναλλαγή τοπίων και φιλόξενους κατοίκους.

Στο λιμάνι σας καλωσορίζει η αρχαία Πορτάρα, το μαρμάρινο υπερφυσικό πλαίσιο, ίδιο με το σήμα του National Geographic, και η θέα του μεσαιωνικού κάστρου.

Στην ενδοχώρα σας υποδέχονται περήφανοι πύργοι, υπέροχοι μεσαιωνικοί οικισμοί και «απείραχτα» από τον χρόνο χωριά.

Ένα από αυτά είναι και το «παράξενο χωριουδάκι» όπως το χαρακτηρίζουν ξένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί. Η Απείρανθος.

 

Τ’ Απεράθου, όπως την αποκαλούν οι Ναξιώτες, είναι κτισμένη στην πλαγιές ενός λόφου στους ανατολικούς πρόποδες της βουνοσειράς των Φαναριών. Σαν αξιοσημείωτο χωριό αναφέρεται ήδη στα 1413 από τον περιηγητή Χριστόφορο Μπουοντελμόντι.

 

Το πανέμορφο χωριό της ορεινής Νάξου

 

Το είπαν το «μαρμάρινο χωριό», μάρμαρο παντού, στους δρόμους, στα σπίτια και φως στον ήλιο του Αιγαίου. Το λένε και «το χωριό που στιχουργεί», αφού οι κάτοικοι του, με αξιοθαύμαστη ευχέρεια κάνουν τραγούδι την καθημερινή τους ζωή, τη λύπη και τη χαρά…

 

CNN: Η Απείρανθος στη Νάξο ένα από τα πιο όμορφα χωριά - Mesogiosstokokkino

 

Ενετικοί πύργοι, όμορφα παλιά διώροφα σπίτια, μαρμάρινα καλντερίμια με καμάρες, γραφικές πλατείες με καφενεία και η ποιητική διάθεση των Απεραθιτών, δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σπάνια συναντάται στον κυκλαδικό χώρο.

 

Κάθε γωνιά του αποτελεί μια ξεχωριστή δημιουργία της λαικής αρχιτεκτονικής, ακόμα και η ποικιλία στις μορφές των ανεφανών (καπνοδόχων) συνιστά μια «κοιλάδα από ανεφανούς».
Apeiranthos – Naxos Hotels, Hoteliers Association of Naxos Island Cyclades Greece

 

Η Απείρανθος ξεχωρίζει από τα άλλα χωριά της Νάξου στο γλωσσικό ιδίωμα, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς οι κάτοικοί της θεωρείται ότι προήλθαν από την Κρήτη και τη Μικρά Ασία.

Αυτή ακριβώς η ικανότητα ανδρών και γυναικών να «μιλούν» με στίχους, όπως στην Κρήτη, κάνουν τ’ Απεράθου ένα τόπο ξεχωριστό σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Πρόκειται για μια παράδοση που πάει πίσω στα βυζαντινά χρόνια και στην αρχαιότητα, όπως μαρτυρούν τα σωζόμενα μνημεία.

 

Το χωριό του Μανώλη Γλέζου σήμερα διαθέτει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη των Κυκλάδων, τη Βιβλιοθήκη Νίκου Νικ. Γλέζου, καθώς και έναν συνεταιρισμό υφαντικής τέχνης γυναικών.

 

Εντυπωσιακός είναι ο Πύργος του Ζευγώλη (17ος αι.), χτισμένος πάνω σε βράχο στην είσοδο του χωριού. Από εκεί ξεκινάς την περιήγησή στους δρόμους του χωριού που είναι στρωμένοι με μαρμαρόπλακες, πριν καταλήξεις στην κεντρική πλατεία με τα καφενεία.

Αξίζει να επισκεφθείς τα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία του χωριού: Το Αρχαιολογικό, με ευρήματα κυρίως της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου, το Γεωλογικό, με 2.000 σπάνια εκθέματα από την πλούσια φύση της Νάξου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με συλλογή από την πανίδα της περιοχής και ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και το Λαογραφικό, με παραδοσιακά υφαντά και εργαλεία.

 

Μην φύγεις αν δεν δεις μερικές από τις πιο σημαντικές εκκλησίες του χωριού και κυρίως την Αγία Κυριακή, που χρονολογείται από την περίοδο της Εικονομαχίας (9ος αιώνας) και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία, όχι μόνο της Νάξου, αλλά και των Βαλκανίων.

 

Παρακολουθήστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα»:

Πηγή: travelstyle
Φωτογραφία εξωφύλλου: Θοδ. Αθανασιάδης

Απείρανθος
664 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Πλησιάζει η ώρα που θα ταξιδέψεις ΞΑΝΑ στην Κρήτη!

Δημοσιεύτηκε

στις

ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κρήτη
1.1K Shares

Κοντοζυγώνει η ώρα του ταξιδιού στην Κρήτη… Μπορεί ακόμη το «απαγορευτικό» να ισχύει για τις μετακινήσεις αλλά οι πρώτες «χαραμάδες» ελπίδας αχνοφαίνονται!

Ήδη όσοι έχουν αρχαιολογικούς χώρους κοντά τους μπορούν να τους επισκεφθούν και να χαρούν μια μοναδική εμπειρία κι ένα ταξίδι στο χωροχρόνο που ειδικά αυτήν την εποχή «ντύνεται» με μοναδικά χρώματα  από το ανοιξιάτικο «κοστούμι».

Άλλωστε ο τουρισμός στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο δαντελωτές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και πλούσια γαστρονομική παράδοση.  Είναι και μια «βουτιά» σε ένα ένδοξο παρελθόν χιλιάδων χρόνων με την εμπειρία πάντα των διακοπών. Αν θέλεις , λοιπόν, να έρθεις ένα βήμα στην παγκοσμίου απήχησης αρχαία Φιλοσοφία, Αρχιτεκτονική και Ιατρική, μπες σε ένα πλοίο και προγραμμάτισε να γνωρίσεις την Κρήτη, μια μικρή «ήπειρο» με πλούσιο ιστορικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον, έχοντας για οδηγό, τη Let’s Ferry!  

Άλλωστε  η Κρήτη με τις αμέτρητες όμορφες ιστορικές γωνιές της αυτήν την εποχή βάζει τα «καλά» της με οδηγό τον Ψηλορείτη με τις λευκές κορφές του.  Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, φιλοξενεί συνολικά 154 διαφορετικούς αρχαιολογικούς χώρους. Με ένα κλικ στη Let’s Ferry, μπορείς να κλείσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και να τους δεις όλους. Το μόνο που θα επιλέξεις είναι το πόσο δυτικά, πόσο ανατολικά και πόσο νότια θες να πας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως,  όταν φτάσεις στο λιμάνι οι λευκές κορφές του Ψηλορείτη και της Μαδάρας θα ‘ναι εκεί για να σε οδηγήσουν, ειδικά σε λιγότερους γνωστούς ιστορικούς τόπους.  Είτε επιλέξεις την περιήγηση στην Ελεύθερνα, τη Ζώμινθο, ή την Απτέρα, τους Αρμένους ή τη Φορτέτζα του Ρεθύμνου, ή  τα βυζαντινά μνημεία του Αποκόρωνα και τον «κούλε» στ’ Ασκύφου,  οι λευκές «λόχμες» των κρητικών βουνών θα σε οδηγούν σε μονοπάτια ιστορίας και πολιτισμικής μέθεξης. 

Κι εκεί κάπου κρυμμένες θα βρεις γεύσεις από μικρούς παραγωγούς που θα σου δώσουν «πεσκέσι» για να ένα πικ νικ στις μοναδικές Μαργαρίτες, ή στο υψίπεδο του Αρκαδίου, στο Ρέθεμνος, στο οροπέδιο της Νίδας ή του Καλλικράτη, ή στη Λίμνη του Κουρνά στα Χανιά, όπου και ο απόλυτος  top zen προορισμός. 

Μη σε αποθαρρύνει η συγκυρία! Σκέψου τις πολλαπλές διαδρομές που θες να κάνεις και κλείσε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για πολλούς προορισμούς με μία μόνο κράτηση στην Let’s Ferry.  Η φύση και η ιστορία της Κρήτης θα κάνει σίγουρα click στην… αγχωμένη σου καρδιά!

ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κρήτη
1.1K Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap