Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑΞΙΔΙ

Αυτή η παραλία είναι από τις πιο συγκλονιστικές στην Ελλάδα! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

λευκάδα
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Το δεδομένο για το φετινό καλοκαίρι είναι ότι όλοι μας θα εκτιμήσουμε τα υπέροχα μέρη που βρίσκονται στην Ελλάδα, και θα απολαύσουμε τον υπέροχο ελληνικό ήλιο και τα παραδεισένια νερά των θαλασσών της χώρας σε προορισμούς σχετικά κοντινούς στη βάση μας ή περιοχές που προσεγγίζονται ως επί το πλείστον οδικώς.

Ένα από τα νησιά που θα έχουν την τιμητική τους λόγω και της εύκολης πρόσβασής του σε αυτό η Λευκάδα, το «στεργιανό» νησί των Επτανήσων με τις ονειρικές ακρογιαλιές και τα γαλαζοπράσινα, σχεδόν, διάφανα νερά του Ιονίου.

Ενώ οι περισσότεροι, λοιπόν, έχουν συνδυάσει τη Λευκάδα με τις πιο δημοφιλείς ακρογιαλιές της όπως το Πόρτο Κατσίκι, οι Εκγρεμνοί και το Κάθισμα, στην είσοδο του νησιού υπάρχει μία άκρως εντυπωσιακή παραλία, η εικόνα της οποίας από ψηλά σίγουρα συγκλονίζει.

Με την ονομασία της να προδίδει και την φυσιολογία της, η παραλία της Αμμόγλωσσας αν την κοιτάξει κανείς από ψηλά μοιάζει με μια μικρή λωρίδα χρυσαφένιας αμμουδιάς που «εισβάλλει» στα νερά του Ιονίου, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες.

Βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Λευκάδας, 15΄με τα πόδια, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ λίγα μόλις μέτρα την χωρίζουν από την πλωτή γέφυρα της πόλης, απέναντι ακριβώς από το κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Στην άκρη, λοιπόν, του καναλιού που συνδέει την Λευκάδα με την υπόλοιπη Ελλάδα, η μικρή γλώσσα άμμου, που αποτελεί δημοφιλή επιλογή και για τους κατοίκους του νησιού, προσφέρεται για απολαυστικές βουτιές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για εκείνους που βρίσκονται στο νησί με τις οικογένειές τους, καθώς τα νερά στην εσωτερική πλευρά της παραλίας που «βλέπει» στο κάστρο της Αγίας Μαύρας είναι αρκετά ρηχά.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια παραλία με «χίλια πρόσωπα», καθώς τα ρεύματα στην περιοχή που λειτουργούν σαν «γλύπτης» με πρώτη ύλη την άμμο, μετακινούν τους χρυσαφένιους κόκκους της αλλάζοντας την μορφολογία της.

Πηγή: newsbeast

λευκάδα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap