Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑΞΙΔΙ

Οι 10 βόλτες που αγαπάμε στο Ναύπλιο! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι, δικαίως, από τους πρώτους και πιο αγαπημένους προορισμούς που μας έρχονται στο μυαλό όταν μιλάμε για εκδρομή –μονοήμερη, του Σαββατοκύριακου, ή και μεγαλύτερη. Λιγότερο από δυο ωρίτσες μακριά από την Αθήνα, με μια κουκλίστικη παλιά πόλη, γενναίες δόσεις ρομαντζάδας, εξαιρετικό φαγητό και ωραιότατες παραλίες για τις τελευταίες μας βουτιές, το Ναύπλιο είναι μια από τις πρώτες μας αγάπες… και παντοτινές. Ιδού όλα όσα πρέπει να κάνετε, για να το αγαπήσετε (ακόμα περισσότερο) κι εσείς.

Να βολτάρετε μέχρι τελικής πτώσης στην παλιά πόλη

Τα πλακόστρωτα δρομάκια της, που ελίσσονται ανάμεσα σε κουκλίστικα αρχοντικά και κάτω από λουλουδιασμένα μπαλκόνια, είναι αρκετά για να γεμίσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Τα πέτρινα σκαλάκια που θα συναντάτε κάθε λίγα βήματα οδηγούν στις απάνω γειτονιές, στις οποίες βασιλεύει εκείνη η ονειρική ησυχία που θα σας φέρει στο νου κάτι από τη Μονεμβασιά. Στο κέντρο όλων, η πλατεία Συντάγματος με την εντυπωσιακή ανοιχτωσιά της είναι το σημείο μηδέν της παλιάς πόλης, και αυτό που συγκεντρώνει γύρω του τα περισσότερα αξιοθέατα: Την Βουλή που στεγαζόταν εδώ όταν το Ναύπλιο ήταν πρωτεύουσα της Ελλάδας, το ανάκτορο Ιωάννης Καποδίστριας, το αρχαιολογικό μουσείο, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και, λίγο πιο μακριά, τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά ναό του Αγίου Γεωργίου.

Να περπατήσετε ως την Αρβανιτιά…

…Σε αυτή την υπέροχη παραθαλάσσια διαδρομή που αγκαλιάζει τους πρόποδες του Παλαμηδίου και διαρκεί 10 απολαυστικά λεπτά, ξεκινώντας από την παλιά πόλη.

…Και να βουτήξετε στα νερά της

Η αγαπημένη παραλία των ντόπιων είναι… μικρή στο μάτι, 200 μέτρα όλη κι όλη. Έχει, όμως υπέροχα κρυστάλλινα νερά, ψιλό βοτσαλάκι, σχετική ησυχία αυτή την περίοδο, και ένα υπέροχο beach bar για καφεδάκια και ποτά πλάι στο κύμα.

Να κάνετε με τα ποδήλατα τη διαδρομή Αρβανιτιά-Καραθώνα

…Ή και με τα πόδια, αν δεν έχετε προνοήσει να φέρετε τα ποδήλατα μαζί. Η φαντασμαγορική διαδρομή που ενώνει τις δύο παραλίες-σταρ του Ναυπλίου μεταξύ τους έχει μήκος 3 χιλιόμετρα, κινείται διαρκώς παράλληλα με την ακτή, και συναντά παγκάκια και «ξέφωτα» για άραγμα στα σημεία με την ωραιότερη θέα.

Να ανεβείτε στο Παλαμήδι

…Σκαρφαλώνοντας τα 999 σκαλοπάτια του –που σύμφωνα με τον μύθο ήταν χίλια, μέχρι που το άλογο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έσπασε ανεβαίνοντας το τελευταίο– ή απλώς οδηγώντας μέχρι την πύλη. Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας, προσφέρει φαντασμαγορική θέα στην πόλη από τις πολεμίστρες του, υπέροχες διαδρομές στο εσωτερικό του και απανωτές ανατριχίλες στην τρύπα-φυλακή του Κολοκοτρώνη, που δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς.

Να πάρετε το καραβάκι για το Μπούρτζι

…Το μικρό χιλιοφωτογραφημένο φρούριο επάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων, κατά προτίμηση το απόγευμα, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, όταν η θέα στην πόλη και στη θάλασσα είναι μαγική.

Να δοκιμάσετε το κορυφαίο παγωτό…

…Που φτιάχνει το Antica Gelateria di Roma, ή απλώς «ο Ιταλός» για τους ντόπιους και τους τακτικούς επισκέπτες της πόλης. Ίσως το καλύτερο παγωτό της Ελλάδας, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής: Σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής, ή gelato με λαχταριστές γεύσεις –στα hit περιλαμβάνονται το φουντούκι, η σοκολάτα με ρούμι και το φιστίκι. Θα το βρείτε λίγα βήματα μακριά από την Πλατεία Συντάγματος, στη γωνία Φαρμακοπούλων 3 και Κομνηνών.

Να ξενυχτήσετε στα μπαράκια της παλιάς πόλης

Με ωραίες μουσικές στα «εναλλακτικά» Σκαντζόχοιρος και Μαύρος Γάτος (που φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα) ή με κρασιά και νόστιμα τσιμπολογήματα, αλλά και ποτά αργότερα, στο 3Sixty Café & Wine Bar, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό δυο βήματα από την Πλατεία Συντάγματος, ή με επιτραπέζια, βιβλία, καφέδες και ποτά από το πρωί ως το άλλο πρωί στο κουκλίστικο Circulo Cooperativa.

Να πιάσετε τραπεζάκι για φαγητό…

…Στο Κακαναράκης 1986, για εξαίσια ελληνική κουζίνα με δημιουργικές πινελιές σε υπέροχο περιβάλλον (περί τα 25€ το άτομο, με κρασί). Στα Φανάρια και στο Όμορφο Ταβερνάκι, για παραδοσιακές, μαμαδίσιες νοστιμιές σε τραπεζάκια έξω (στα 15-17€ το άτομο, με κρασί). Στον Νούλη για συγκλονιστικά μαγειρευτά και πεντανόστιμα μεζεδάκια (γύρω στα 15€ το άτομο, με κρασί). Και στην Ψαροπούλα του Βαλσαμή, στη Νέα Κίο, για ολόφρεσκο ψαράκι και θαλασσινά συνοδεία ούζου εκεί που σκάει το κύμα (περί τα 20-25€ το άτομο, με το απαραίτητο ουζάκι).

Να εξερευνήσετε την γύρω περιοχή

Μονοπάτια που διασχίζουν φαντασμαγορικά φαράγγια, αρχαιολογικοί χώροι που δεν έχετε καν ακουστά, κάστρα, πυραμίδες, μυστικές παραλίες και χωριουδάκια σταματημένα στον χρόνο. Η Αργολίδα δεν εξαντλείται στο τρίπτυχο Ναύπλιο-Επίδαυρος-Μυκήνες.

 

Πηγή: in2life

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ