Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑΞΙΔΙ

Αυτός είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπούν τα ταξίδια τον Οκτώβρη! (Photos)

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να γνωρίσετε το Ντουμπρόβνικ· η ανερχόμενη δύναμη της Μεσογείου, στα παράλια της Κροατίας, κλέβει την παράσταση!

Γιατί να πάω;

Γιατί οι Δαλματικές ακτές (όπως λέγονται οι ακτές της Σλοβενίας, της Κροατίας και του Μαυροβουνίου) σφύζουν από ζωή κάθε καλοκαίρι και γιατί το Ντουμπρόβνικ θεωρείται το «μαργαριτάρι» τους. Γιατί θα χορτάσει το μάτι σας τιρκουάζ νερά, δαντελωτές ακρογιαλιές και πράσινο. Για να κάνετε island hopping στα νησάκια. Τέλος, για να δείτε πώς μια βομβαρδισμένη πόλη μπόρεσε να ανασυνταχθεί εκ θεμελίων και μέσα σε λίγα μόνο χρόνια να γίνει κούκλα όπως και πρώτα!

Τι θα δω;

Θα δείτε μια υπέροχη Παλιά Πόλη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα βαριά, επιβλητικά τείχη, περίπου 2 χλμ. που την κυκλώνουν, προσφέρονται για έναν χαλαρό περίπατο με φόντο ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Οι πύλες Pile και Ploce αποτελούν την είσοδο και την έξοδό σας στην Παλιά Πόλη και ενώνονται με τη Stradun, ή αλλιώς Placa, τον κεντρικότερο και πιο εντυπωσιακό δρόμο που την χωρίζει σε δύο ίσα σχεδόν μέρη, ενώ σε όλο το μήκος του πλαισιώνεται από πανομοιότυπα όμορφα σπίτια.

Τι θα κάνω;

Βόλτες, βόλτες, βόλτες. Δεν θα χορταίνετε να εξερευνάτε τα πλακόστρωτα στενά και να περπατάτε χαλαρά στο παλιό λιμάνι. Για βουτιές επιλέξτε την παραλία Lazareti, έξω ακριβώς από την πύλη Ploce. Δημοφιλείς είναι επίσης οι ημερήσιες ή ακόμα και ολιγόωρες εκδρομές με θαλάσσια ταξί στα νησάκια στα ανοιχτά τουΝτουμπρόβνικ -οπωσδήποτε θα επισκεφθείτε το Lokrum για να περιδιαβείτε τον εντυπωσιακό Βοτανικό Κήπο, να δείτε το παλιό γαλλικό φρούριο και να βουτήξετε στη λίμνη με την παράξενη επωνυμία «Νεκρά Θάλασσα»! Τέλος, η εξερεύνηση στο Εθνικό Πάρκο  του νησιού Mljet είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

ΧΡΗΣΙΜΑ

Νόμισμα: Croatian Kuna (1€=7,2 Hrk)

Κωδικός κλήσης: +385

Διαφορά ώρας: -1
Πηγή: TRAVELSTYLE.GR

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ