Βρειτε μας στα Social Media

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία επαγγέλματα που θα επιβιώσουν στην εποχή της AI

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει σχεδόν κάθε τομέα, ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, υπάρχουν τρεις τομείς που θα συνεχίσουν να απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο Γκέιτς τονίζει ότι οι επαγγελματίες στους τομείς της υγειονομικής βιοεπιστήμης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης θα παραμείνουν κρίσιμοι, παρά την ταχύτατη εξέλιξη του αυτοματισμού.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει σημαντική βοήθεια στον τομέα της υγείας, όπως στη διάγνωση ασθενειών και στην ανάλυση του DNA. Παρόλα αυτά, τονίζει ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη ικανότητα να διατυπώνει υποθέσεις και να πραγματοποιεί νέες επιστημονικές ανακαλύψεις. Ειδικότερα, η δημιουργικότητα που απαιτείται στη βιολογική έρευνα παραμένει χαρακτηριστικό των ανθρώπων, και η ανάπτυξη φαρμάκων, εμβολίων και θεραπειών απαιτεί έναν συνδυασμό τεχνικών γνώσεων, φαντασίας και ευαισθησίας, ικανότητες που δεν μπορούν να αναπαραχθούν από μηχανές.

Αναφορικά με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ο Γκέιτς επεσήμανε ότι η κλιματική αλλαγή απαιτεί τεχνολογικές λύσεις που ακόμα δεν υπάρχουν, και γι’ αυτό είναι απαραίτητοι μηχανικοί και επιστήμονες που μπορούν να σκεφτούν έξω από τα τρέχοντα όρια. Αν και οι ανανεώσιμες πηγές, όπως ο ήλιος και ο άνεμος, είναι σημαντικές, η ανάγκη για αξιόπιστες και σταθερές πηγές, όπως η πυρηνική ενέργεια, απαιτεί καινοτομία, η οποία παραμένει ανθρώπινη δουλειά.

Ο Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη, παρά την πρόοδό της, θα απαιτεί ανθρώπινη επίβλεψη και ανάπτυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απέκλεισε την πιθανότητα οι προγραμματιστές να αντικατασταθούν από αυτόνομα συστήματα, εξηγώντας ότι τα τρέχοντα μοντέλα, όπως αυτά του OpenAI, εξακολουθούν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη παρέμβαση των μηχανικών λογισμικού για την ανίχνευση σφαλμάτων, την προσαρμογή αλγορίθμων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των συστημάτων.

«Χρειαζόμαστε ακόμα ανθρώπους για να διδάξουν τις μηχανές πώς να σκέφτονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γκέιτς τονίζει ότι οι επαγγελματίες πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα της οικονομίας, με την επιλογή των κατάλληλων τομέων και τη γνώση των ψηφιακών εργαλείων να είναι τα κλειδιά για την επιβίωση στη νέα εποχή.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ