Διαφήμιση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Απίστευτο βίντεο: Παράλυτη γυναίκα μιλάει ξανά μέσω ψηφιακού avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Οι ερευνητές τοποθέτησαν μία συστοιχία ηλεκτροδίων στο κέντρο ελέγχου του λόγου στον εγκέφαλο της ασθενούς.

 

Αυτά κατέγραφαν τα ηλεκτρικά σήματα τα οποία κανονικά θα κινούσαν τους μύες στο σαγόνι, τα χείλη και τη γλώσσα και τα μετέδωσαν μέσω καλωδίου σε έναν υπολογιστή.

Έπειτα, με τη χρήση AI και εκπαίδευση μερικών εβδομάδων, η AI μετέφραζε τα ηλεκτρικά σήματα για περισσότερες από 1.000 λέξεις.

Το εντυπωσιακό είναι πως κατάφεραν να συνθέσουν μία φωνή η οποία βασίστηκε σε φυσικά δείγματα της φωνής της ασθενούς τα οποία είχαν καταγραφεί πριν το εγκεφαλικό.

Έπειτα, με τη βοήθεια της Speech Graphics, της εταιρίας η οποία ανέπτυξε τα φωτορεαλιστικά animation προσώπου των γνωστών παιχνιδιών The Last of Us II και Halo Infinite, έδωσαν “ζωή” στο avatar της ασθενούς, το οποίο πλέον μπορούσε να μιλήσει με τη φωνή της και να κινήσει τους “ψηφιακούς μύες” που έπρεπε, για να παράγει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η ασθενής μπόρεσε να εκφράσει και συναισθήματα με το avatar, επικοινωνώντας ακόμα και χωρίς λέξεις.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: 

Πηγή: ertnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version