Βρειτε μας στα Social Media
 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πάλι σκάβει το λάκκο του ο Αυγενάκης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Λευτέρης Αυγενάκης
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Η επιλογή Αυγενάκη δεν είναι μόνον άκομψη. Είναι και εμπαθής.

Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης

Ο Γιώργος Λιάνης υπήρξε ο μακροβιότερος υφυπουργός Αθλητισμού στην Ελλάδα. Είχε την τύχη μάλιστα να έχει απευθείας επαφή με τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου λόγω της συγγενικής τους σχέσης.

Ο πανίσχυρος υφυπουργός εκείνης της εποχής αρχικά επιχείρησε να παρέμβει στις εκλογές της ΕΠΟ, καθώς ο τότε πρόεδρός της Κώστας Τριβέλας ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Απέτυχε παταγωδώς. Το μετάνιωσε πικρά και τώρα δηλώνει ότι «αν είχα τη σημερινή σοφία, δεν θα περνούσα ούτε απ’ έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ».

Ο Γιώργος Λιάνης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, διεισδυτικός ως δημοσιογράφος, με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, αλλά ρεαλιστής στην πολιτική σκακιέρα. Είναι να απορεί κανείς πως δεν τα κατάφερε (παρότι παλιός ποδοσφαιριστής ο ίδιος) να βάλει μια τάξη στο άθλημα.

Όταν ρωτήθηκε στο τέλος της δεύτερης υφυπουργικής του θητείας, το Μάρτιο του 2004, απάντησε αφοπλιστικά: «Ούτε εγώ ούτε κανείς υφυπουργός Αθλητισμού στο μέλλον μπορεί να τα καταφέρει με το ποδόσφαιρο. Ολοι μας φοβόμαστε τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη»!

Στα ονόματα αυτά, βάλτε όποια άλλα ονόματα θέλετε. Σε κάθε περίπτωση η επιχειρηματική εξουσία (με τη μορφή της οικονομικής) είναι υπέρτερη της πολιτικής εξουσίας. Οι ενέργειες των κυβερνώντων δεν καθορίζονται από έναν πολιτικό σχεδιασμό, αλλά από τις πιέσεις των εκάστοτε οικονομικών συμφερόντων.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση: Είναι αυτή που παρακολουθούμε τόσον καιρό με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Με πρόσχημα την πανδημία προσπαθεί εναγωνίως να ελέγξει τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών. Θέλει να εγκαταστήσει φίλα διακείμενες διοικήσεις και να δημιουργήσει το δικό του αθλητικό κονκλάβιο.

Απέτυχε πλήρως. Και τώρα παίζει τα ρέστα του στις εκλογές της Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Χρησιμοποίησε μέχρι και το βαρύ πυροβολικό της κυβέρνησης, το Νίκο Χαρδαλιά.

Η διαρκής επίκληση υγειονομικού πρωτοκόλλου σε ένα ανοιχτό γήπεδο, όπως η Λεωφόρος, δημιουργεί την αίσθηση της γελοιότητας. Τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν χωρίς μάσκες στο Λευκό Πύργο, που πέρυσι χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού απόλαυσαν τη φιέστα του τίτλου χωρίς μέτρα προστασίας και μόλις το Σάββατο εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τον τελικό του Κυπέλλου σε ασφυκτικά γεμάτες καφετέριες.

Επιπροσθέτως η επίκληση “λόγων ασφαλείας” σε εκλογική διαδικασία καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η επιλογή Αυγενάκη δεν είναι μόνον άκομψη. Είναι και εμπαθής. Προφανώς δεν γνωρίζει την ιστορία των προκατόχων του. Εκείνων που έσκαψαν λάκκους και έπεσαν μέσα.

Πηγή: sdna

Λευτέρης Αυγενάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap