Βρειτε μας στα Social Media

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μένει στην Αυστραλία και παίζει στο Australian Open – Κέρδισε τη δίκη για την απέλαση

Δημοσιεύτηκε

στις

Τζόκοβιτς
Διαφήμιση
Διαφήμιση
63 Shares

Κανονικά θα παίξει στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κέρδισε την έφεση που άσκησε κατά των αρχών της Αυστραλίας για την ακύρωση της βίζας του, μετά το θρίλερ που διαδραματιζόταν εδώ και πολλές ημέρες για τη συμμετοχή του, αφού είναι ανεμβολίαστος κατά του κορονοϊού.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ωστόσο είχε προσκομίσει ιατρικά έγγραφα, στα οποία αναφερόταν ότι μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open κατ’ εξαίρεση. Ωστόσο, οι αρχές της Αυστραλίας απέρριψαν τη βίζα του για την είσοδό του στη χώρα.

Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο έκανε έφεση και η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα Δευτέρα (10.1.2022) με τον δικαστή Άντονι Κέλι να κλίνει υπέρ της θέσης των συνηγόρων του κατά την αγόρευσή του.

Ο ίδιος αποφάσισε την άμεση ακύρωση της απαγόρευσης της εισόδου του Τζόκοβιτς στη χώρα, κάτι που σημαίνει πως η βίζα του τενίστα ισχύει κανονικά.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο δικαστής Κέλι είχε τονίσει με έμφαση «το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος;».

Η λογική της απόφασης του Δικαστή Κέλι

Όπως ανέφερε ο Δικαστής δικαιολογώντας την απόφασή του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε αρκετό χρόνο να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του στις Αρχές από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την πιθανή απέλασή του από την χώρα, συνεπώς θεώρησε δίκαιο να μην απελάσει τον Σέρβο χωρίς να του δώσει το δικαίωμα να παραθέσει στοιχεία κατά την κράτησή του στο αεροδρόμιο ώστε να μην ακυρωθεί η visa του.

Βασικά σημεία των όσων ειπώθηκαν στο Δικαστήριο

Ο Νίκολας Γουντ που εκπροσώπησε τον Νόλε στο Δικαστήριο, εξήγησε την διαδικασία που ακολουθεί η Ειδική Επιτροπή για να εγκρίνει κάποιον προκειμένου να λάβει εξαίρεση εφόσον δεν έχει εμβολιαστεί. Παράλληλα, εξήγησε ότι αιτήθηκε δικηγόρο και του αρνήθηκαν πρόσβαση από τις αρχές στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, ενώ κατηγόρησε τον υπεύθυνο που αποφάσισε να ακυρώσει τη visa, ότι δεν έδωσε ποτέ στον Σέρβο τενίστα επαρκείς λόγους που πήρε μια τέτοια απόφαση.

Επιπλέον, παρουσίασε παρόμοιες υποθέσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ακυρώθηκε η visa του Τζόκοβιτς. Μία από αυτές μάλιστα, θύμισε στον δικαστή πως εκείνος ήταν που είχε πάρει την απόφαση να παραμείνει η απόφαση για απέλαση.

Ο Κρίστοφερ Τραν που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, εξήγησε τους λόγους που αποφασίστηκε να ακυρωθεί η visa του Τζόκοβιτς. Αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι οι αρχές τον πίεζαν υπερβολικά για οκτώ ώρες στην αίθουσα συνεντεύξεων, ενώ παρουσίασε παρόμοιες υποθέσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση. Ακόμα τόνισε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τον ισχυρισμό του Νόλε ότι είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι η ιατρική εξαίρεση τού έδινε δικαίωμα να μπει στην Αυστραλία.

Τζόκοβιτς
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap