Βρειτε μας στα Social Media

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρήτη: Οι θηλυκές… σφυρίχτρες που ανέλαβαν δράση στα γήπεδα! │ ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί για αρκετά χρόνια το ποδόσφαιρο να ήταν κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενο άθλημα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει, με το γυναικείο στοιχείο να είναι πλέον έντονο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όχι μόνο από την σκοπιά των αθλητριών, αλλά και από αυτή των διαιτητών.

Συνολικά δέκα γυναίκες βρίσκονται στα… μπλοκάκια της Επιτροπής Διαιτησίας και πιο συγκεκριμένα είναι οι:

Γεωργία Κομισοπούλου, Ελένη Στεφανίδου, Ειρήνη Μπαντά , Μαριλία Ξενάκη, Ελένη Κωσταμένα, Μαρία Μπραουδάκη, Παρασκευή Καντεράκη , Ευαγγελία Βράγκου,  Κατερίνα Βράγκου και Ιωάννα Μπαταγκιώνη.

Η γυναίκα διαιτητής που ξεχωρίζει είναι η Γεωργία Κομισοπούλου, που μάλιστα είναι διεθνής, και βρίσκεται στους ορισμούς της Super League 2 φέτος ως βοηθός, ωστόσο στις τάξεις της Επιτροπής Διαιτησίας Χανίων, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες γυναίκες ρέφερι, που τα πηγαίνουν εξαιρετικά.

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Ασπάλαθο και τον Ατρόμητο Μάλεμε για την Γ’ κατηγορία Χανίων τον περασμένο Φεβρουάριο, το διαιτητικό τρίο ήταν αποκλειστικά… γυναικεία υπόθεση, καθώς στο παιχνίδι είχαν οριστεί οι Βράγκου Ευαγγελία, Βράγκου Κατερίνα και Μαριλία Ξενάκη.

 

Κωσταμένα (αριστερά) και Μπαντά (δεξιά) ήταν οι βοηθοί του Κασσελάκη στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανακρωτηριακό και την Παλαιόχωρα το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Μπραουδάκη και Μπαντά σε ένα ακόμη διαιτητικό τρίο…

Κωσταμένα και Ξενάκη στο πλευρό του Χρήστου Ούτα.

Το γυναικείο στοιχείο στο χανιώτικο ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα έντονο και θα συνεχίσει να είναι, καθώς ήδη στις σχολές διαιτησίας της Επιτροπής Διαιτησίας Χανίων, έχουν λάβει μέρος αρκετές γυναίκες, που δεν αποκλείεται στο μέλλον να ενταχθούν στο δυναμικό της Ένωσης.

  • Τη σεζόν 2016-2017 μόνο 60 από τις 209 εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες – μέλη της FIFA χρησιμοποιούσαν (και) γυναίκες διαιτητές. Αλλά, τώρα τελευταία, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει θεαματικά.
  • Ιδίως στην Ευρώπη, ο αριθμός των θηλυκών ρέφερι αυξάνεται αλματωδώς. Μέσα σε λίγα χρόνια οι γυναίκες που είναι εγγεγραμμένες στους πίνακες διαιτησίας της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, διπλασιάστηκαν (οι 1.500 έγιναν 3.000).

πηγή: sportcaster.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ