VIRAL
«Χαμόστρωμα» τα δολάρια στα πόδια του Ζαριανού λυράρη Νίκου Μανιουδάκη στη Φλόριντα!
Παγκρητικό Γλέντι με Οφτό, Γαμοπίλαφο και… Δολάρια
Με παραδοσιακούς ήχους, αστείρευτο κέφι και… βροχή από δολάρια, σείστηκε η Φλόριντα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 49ου Συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως και τις 22 Ιουνίου.
Ο Ζαριανός καλλιτέχνης Νίκος Μανιουδάκης, με το συγκρότημά του, βρέθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να αναλάβει το μουσικό μέρος των εκδηλώσεων – και όπως αποδείχθηκε, ξεσήκωσε τους απόδημους Κρητικούς κυριολεκτικά «μέχρι τελικής πτώσης»!
Αποθέωση για τον Μανιουδάκη στη Φλόριντα
Η εμφάνιση του καλλιτέχνη από την Πάνω Ρίζα Μυλοποτάμου σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας στους Κρητικούς της Αμερικής, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους. Το πάλκο… βάφτηκε στο πράσινο των δολαρίων, καθώς τα χαρτονομίσματα έπεφταν ασταμάτητα στα πόδια του συγκροτήματος – όπως προστάζει το έθιμο στα μεγάλα γλέντια!
Παραδοσιακοί χοροί, δυνατές μαντινάδες και αυθεντικές κρητικές γεύσεις – από οφτό μέχρι γαμοπίλαφο – συνέθεσαν το σκηνικό ενός αξέχαστου κρητικού πανηγυριού, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Μεγαλόνησο.
Οι Κρητικοί της Διασποράς Γλεντούν… σαν στην Πατρίδα
Το 49ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης δεν ήταν απλώς μια διοργάνωση – ήταν μια γιορτή πολιτισμού, ρίζας και καρδιάς για τους Κρητικούς της Διασποράς. Και ο Νίκος Μανιουδάκης, με την ψυχή του Ρεθεμνιώτη και τη μουσική του φλόγα, κατάφερε να ενώσει χιλιάδες ανθρώπους κάτω από τους ήχους της λύρας και της λεβεντιάς.

-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Γρηγόρης Σαμόλης: Ο λυράρης της νεολαίας που όπου κιαν παίζει γίνεται χαμός
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Όταν οι τουρίστες χορεύουν κρητικά σε γάμο στην Κρήτη: Το viral βίντεο του TikTok
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Μια 4χρονη δίνει αγώνα ζωής – Κάλεσμα στην κοινωνία για βοήθεια
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Χερσόνησος: Γνωρίστηκαν στο ίντερνετ και τον βίασε