Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Η άγρια ομορφιά της φύσης: Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα παιχνιδιάρικο πολικό αρκουδάκι, δύο αλεπούδες που χαϊδεύουν τις μουσούδες τους και χρυσαφένιες μαϊμούδες που αγκαλιάζονται είναι μεταξύ των φωτογραφιών που προκρίθηκαν για το βραβείο «Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award 2022».

Οι εικόνες «προβάλλουν σημαντικές ιστορίες της φύσης από όλο τον κόσμο» και επιλέχθηκαν μεταξύ 38.575 συμμετοχών από 93 χώρες, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, το οποίο διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό. Μέσα από δυνατές φωτογραφίες, το μουσείο ελπίζει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη φύση και να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη.

Ορισμένες φωτογραφίες στη βραχεία λίστα αναδεικνύουν τις απειλές κατά της άγριας ζωής, όπως μια φωτογραφία του Eladio Fernandez που δείχνει ψαράδες στη Δομινικανή Δημοκρατία να πιάνουν απειλούμενα χέλια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια άλλη δείχνει τρεις χρυσές μαϊμούδες που κουρνιάζουν μαζί σε συνθήκες ακραίου κρύου στην Κίνα, και στοχεύει να  ευαισθητοποιήσει το κοινό για το ζήτημα των είδών που απειλούνται από την αποψίλωση των δασών.

Ο Ολλανδός φωτογράφος Auke-Florian Hiemstra προκρίθηκε για την εικόνα του που δείχνει ένα ψάρι παγιδευμένο σε ένα πεταμένο λαστιχένιο γάντι, το οποίο βρέθηκε στα κανάλια του Leiden.

«Η φωτογραφία μας φέρνει αντιμέτωπους με την κοινωνία της απόρριψης», δήλωσε ο Hiemstra στο CNN την Τετάρτη. «Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη φωτογραφία σε όλους τους εθελοντές καθαρισμού και τους συλλέκτες απορριμμάτων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν τις επιπτώσεις του πλαστικού στην άγρια ζωή».

To κοινό μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του από τις 25 εικόνες χρησιμοποιώντας διαδραστικές οθόνες σε μια έκθεση στο μουσείο. Οι πέντε καλύτερες θα προβληθούν στο διαδίκτυο, μαζί με τους νικητές των κατηγοριών του διαγωνισμού που επιλέχθηκαν από τους κριτές και ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος.«Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν από αυτή την εκπληκτική σειρά φωτογραφιών που αφηγούνται σημαντικές ιστορίες και συνδέουν τους ανθρώπους με θέματα που αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη», δήλωσε ο Douglas Gurr, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στο δελτίο τύπου. Η ψηφοφορία είναι ανοικτή έως τις 2 Φεβρουαρίου και ο νικητής θα αποτελέσει μέρος μιας έκθεσης που θα κλείσει στις 2 Ιουλίου.

Πηγή: ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ