Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πρώτη πανελλαδικά η Κρήτη στην παχυσαρκία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
69 Shares

Στην πρώτη θέση στην παχυσαρκία με ποσοστό 45% από το σύνολο της Ελλάδας, βρίσκονται η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με την Πρόεδρο του νεοσύστατου Πανελλήνιου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα», Κική Τσιρανίδου.

Οι πιο παχύσαρκοι ενήλικες στην Ευρώπη βρίσκονται, μάλιστα, στη χώρα μας, Ταυτόχρονα, την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα ως προς την παχυσαρκία των παιδιών σε όλη την Ευρώπη.

Η κ. Τσιρανίδου μίλησε για την πρωτιά της χώρας μας στην παχυσαρκία, αναφέροντας πως 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, με το 45% αυτών -όπως αναφέρθηκε και παραπάνω- να εντοπίζονται στην Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία ενηλίκων και τρίτη στα παιδιά μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Στη χώρα μας το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη και το 30% στην Αττική. Αυτή τη στιγμή διεθνώς γύρω στα 150 εκατ. παιδιά υποφέρουν από παχυσαρκία, ενώ το 2030 αναμένεται να φτάσουν τα 250 εκατ.», τόνισε η πρόεδρος του «Ιμερόεσσα».

Σύμφωνα με την κ. Τσιρανίδου, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει σεμινάρια για τη σωστή διατροφή, τα οποία και θα απευθύνονται σε παιδιά. Μάλιστα, τα σεμινάρια θα γίνουν σε συνεργασία με διάσημους μάγειρες. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέμα τον εκφοβισμό (μπούλινγκ), που δέχονται παχύσαρκα παιδιά.  

Η πρόεδρος έκανε λόγο, ακόμα, στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παχύσαρκων ατόμων. Όπως υπογράμμισε, τα άτομα αυτά τις περισσότερες φορές δεν θέλουν να βγαίνουν ούτε από το σπίτι τους. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε η ίδια, ο «Ιμερόεσσα» με τη βοήθεια μεγάλης εταιρείας, θα βοηθήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους στην εξεύρεση και διασφάλιση εργασίας υπό όλες τις προϋποθέσεις. Το γεγονός αυτό, όχι μόνο «βοηθάει την οικονομική τους κατάσταση, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για παχυσαρκία», όπως εκφράζει η Πρόεδρος, αλλά παράλληλα «βοηθάει πάρα πολύ στην κοινωνικοποίησή τους». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, κυκλοφορούν ήδη στην αγορά φάρμακα για ενήλικες, τα οποία βοηθούν τόσο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, όσο και στην απώλεια βάρους. Βέβαια, δεν παρέχονται με σχετική ιατρική συνταγογράφηση. Για τον λόγο αυτό, «ο σύλλογος πρόκειται να προβεί σε σχετική παρέμβαση, προκειμένου να μπουν στη συνταγογράφηση», όπως συμπλήρωσε η κ. Τσιρανίδου.

Ο σύλλογος «Ιμερόεσσα», όπως αναφέρει το neakriti, ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και έχει έδρα την Θεσσαλονίκη. Απευθύνεται, βέβαια, σε όλη την Επικράτεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap