Διαφήμιση

ΥΓΕΙΑ

Πως θα καταλάβεις ότι σε τσίμπησε κοριός

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών. Όχι από αυτούς που μας ακούνε, από αυτούς που μας τσιμπάνε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου ανακοινώνοντας ότι έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου στο παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής.

 

Τα προβλήματα και η ανησυχία που έχει προκαλέσει στη Γαλλία και στην Αγγλία η επιδημία κοριών φαίνεται ότι έφτασε και στη χώρα μας, αλλά ψυχραιμία. Εξάλλου, όπως είχε τονίσει ο Γιώργος Λάμπρου, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδος (ΣΕΑΜΕ), το πρόβλημα με τους κοριούς σε τουριστικές περιοχές, όπως η Αθήνα δεν είναι καινούριο. Απλά, τώρα πήρε δημοσιότητα λόγω της έξαρσης στο Παρίσι.




Οι κοριοί είναι ένα έντομο-ταξιδευτής. Δηλαδή θα μπορέσει να εισέλθει εύκολα σε αποσκευές και με τον τρόπο αυτό να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, οπουδήποτε.\

Κρύβονται στις σχισμές και στα ελατήρια στρωμάτων, σε έπιπλα, καναπέδες και άλλα μέρη, όπου κάνουν φωλιές. Βγαίνουν μόνο για να τραφούν, συνήθως το βράδυ (την ημέρα, μόνο αν έχουν να τραφούν για μεγάλη χρονική περίοδο) και η τροφή τους είναι το ανθρώπινο αίμα.

Ένας ενήλικος κοριός μπορεί να τσιμπά έως και 10 λεπτά ή και περισσότερο και να καταναλώνει έως και έξι φορές το βάρος του σε αίμα χωρίς να καταλάβουμε ότι μας τσιμπά εκείνη τη στιγμή, όπως μπορεί να συμβεί με το κουνούπι που λόγω μεγέθους γίνεται αντιληπτό.

Οι κοριοί επιτίθενται σε εκτεθειμένο δέρμα (όπου δηλαδή δεν είναι καλυμμένο με ρούχα): λαιμό, πρόσωπο, χέρια, πόδια.

Το τσίμπημά τους δεν είναι πότε ένα κι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του τσιμπήματος του κοριού από εκείνο του ψύλλου, με το οποίο πολλές φορές συγχέεται.

Εμφανίζονται τρία με πέντε τσιμπήματα που έχουν την όψη πρησμένων κόκκινων εξογκωμάτων, που δημιουργούν μία νοητή γραμμή, ένα μοτίβο ζιγκ ζαγκ -σαν γάζωμα-, δείχνοντας τη διαδρομή που ακολούθησε ο κοριός πάνω στο δέρμα. Σε κάποιους εντοπίζονται αμέσως το επόμενο πρωί, ενώ σε άλλους μπορεί να περάσουν μέρες για να κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα συμπτώματα είναι ο κνησμός, η κόπωση και ο πυρετός.

Ο εντοπισμός των κοριών μέσα στο σπίτι συνήθως γίνεται από τα περιττώματά τους, τα οποία μοιάζουν με μικρές καφέ κηλίδες και παρατηρούνται σε σεντόνια ή έπιπλα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τσιμπήματα των κοριών αντιμετωπίζονται με κρέμες υδροκορτιζόνης και αντισταμινικά για την ανακούφιση από τη φαγούρα, καθώς και με κομπρέσες παγωμένου νερού πάνω στην ερεθισμένη περιοχή.

Πηγή: news247

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version