Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Περιβαλλοντική «βόμβα» οι μάσκες προστασίας και τα γάντια

Δημοσιεύτηκε

στις

μάσκες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μάσκες προσώπου και τα χειρουργικά γάντια, που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την προστασία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική ζημιά, σύμφωνα με νέα ανησυχητική έρευνα.

Η έρευνα, βασισμένη σε δεδομένα που συλλέχθηκαν σε 11 χώρες από μια ομάδα του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Sustainability.

Η ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα, παρατήρησε μια «εκθετική αύξηση» τέτοιων απορριμμάτων εν μέσω των σκληρών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Τα ευρήματά τους βασίζονται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν σε 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα απορρίμματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυξάνονται επικίνδυνα από τον Μάρτιο του 2020, όταν η εξάπλωση της COVID-19 πήρε τη μορφή παγκόσμιας πανδημίας, με τις κυβερνήσεις να εισάγουν διάφορους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Διαπιστώθηκε ότι οι μάσκες στα σκουπίδια είχαν εκθετική αύξηση από τον Μάρτιο του 2020, με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 84 φορές έως τον Οκτώβριο του 2020 σύμφωνα με τον γιατρό Κέιρον Ρόμπερτς, επικεφαλής ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε την πρωτιά στον «υψηλότερο συνολικό ποσοστό μασκών, γαντιών και μαντηλιών ως απορριμμάτων», σύμφωνα με τη μελέτη.

Την περίοδο Αύγουστος – Οκτώβριος του 2020, για παράδειγμα, οι μάσκες αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 5% όλων των απορριμμάτων που παράγονται, με τα μαντηλάκια και τα γάντια να αντιστοιχούν σε επιπλέον 1,5%.

Πηγή: in.gr

μάσκες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap