Βρειτε μας στα Social Media
 

ΥΓΕΙΑ

Ο Covid-19 αφήνει «κουσούρια» για έξι μήνες

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοιός
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
2 Shares

«Tο 73% των ασθενών βιώνει μακροχρόνια συμπτώματα»

Σχεδόν τα 3/4 των ασθενών με ήπιο ή σοβαρό Covid-19 συνέχισαν να υποφέρουν από τουλάχιστον ένα σύμπτωμά του έως και για έξι μήνες μετά.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα συνέχισε να υποφέρει από κόπωση, λαχάνιασμα και εγκεφαλική «θολούρα», ακόμα και αφού ξεπέρασε τη νόσο και πήρε εξιτήριο, ούσα πλέον αρνητική στον ιό.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τα συμπτώματα της νόσου συνέχισαν να τους ταλαιπωρούν για σχεδόν 60 ημέρες και σε άλλες ακόμα και για διάστημα έξι μηνών. Η ομάδα των επιστημόνων λέει ότι τα ευρήματα της μελέτης τους δείχνουν ότι οι γιατροί πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν την πορεία των ασθενών, έτσι ώστε να τους συμβουλεύουν και να τους βοηθούν αν τα συμπτώματά τους εμμένουν.

«Δεν είχαμε δεδομένα για ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό αλλά δεν νοσηλεύτηκαν, επομένως δεν θέλουμε να σημάνουμε συναγερμό, λέγοντας ότι το 73% των ασθενών βιώνει μακροχρόνια συμπτώματα» αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Ταχμίνα Νασερί, προσθέτοντας ότι «θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά τα αποτελέσματα αφορούν κυρίως ασθενείς που νοσηλεύτηκαν, επομένως μπορούμε να γενικεύσουμε τα συμπεράσματά μας μόνο για τον συγκεκριμένο πληθυσμό».

Το πιο σύνηθες σύμπτωμα ήταν η κόπωση ή εξάντληση, που αναφέρθηκε στο 40% των περιπτώσεων ασθενών με μακροχρόνια συμπτώματα.

κορονοιός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap