Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
34 Shares

Μία μόνο δόση από τα μέχρι τώρα εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 μπορεί να είναι αρκετή για την παροχή ανοσίας σε άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί από τον κορωνοϊό, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για δεύτερη δόση και βοηθώντας στην επέκταση των ιδιαίτερα περιορισμένων αποθεμάτων εμβολίων, δείχνει μελέτη από το Νοσοκομείο Mount Sinai που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

Μια τέτοια αλλαγή στην πολιτική δημόσιας υγείας θα μπορούσε, επίσης, να προστατεύσει τους ανθρώπους από τις περιττές παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου, καθώς οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι αυτές είναι σημαντικά μεγαλύτερες στα άτομα με προϋπάρχουσα ανοσία στον SARS-CoV-2.

«Δείξαμε ότι η απόκριση των αντισωμάτων στην πρώτη δόση του εμβολίου σε ανθρώπους με προϋπάρχουσα ανοσία είναι ισότιμη ή ακόμα και υπερβαίνει την απόκριση των μη μολυσμένων ανθρώπων στη δεύτερη δόση. Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε ότι μία μόνο δόση του εμβολίου είναι επαρκής για τους ανθρώπους που έχουν ήδη μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ώστε να αποκτήσουν ανοσία», αναφέρει η μία εκ των συγγραφέων της μελέτης και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Icahn, Δρ. Viviana Simon.

Στη μελέτη 109 ατόμων που είτε είχαν αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό είτε όχι, οι ερευνητές από το Νοσοκομείο Mount Sinai με επικεφαλής τους Δρ. Simon και Δρ. Florian Krammer, καθηγήτρια εμβολιασμού στο Τμήμα Μικροβιολογίας, βρήκαν ότι η προηγούμενη ομάδα είχε αναπτύξει αντισώματα εντός μερικών ημερών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου σεποσοστό 10-20 φορές μεγαλύτερο από όσους δεν είχαν μολυνθεί και ποσοστό μεγαλύτερο από δεκαπλάσιο μετά τη δεύτερη δόση. «Τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν ότι μία μόνο δόση του εμβολίου προκαλεί πολύ γρήγορη ανοσοαπόκριση σε άτομα που έχουν διαγνωσθεί θετικά στην COVID-19. Ουσιαστικά, αυτή η πρώτη δόση μοιάζει ανοσολογικά με την ενισχυτική (δεύτερη δόση) στους ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί», εξηγεί η Δρ. Krammer.

Η ομάδα διερεύνησε, ακόμη, τις συστημικές αντιδράσεις μετά την πρώτη δόση του εμβολίου σε μια δεύτερη ομάδα 231 ατόμων, εκ των οποίων οι 83 είχαν διαγνωσθεί θετικοί στην COVID-19. Παρόλο που τα εμβόλια ήταν σε γενικές γραμμές ανεκτά, τα συμπτώματα στο σημείο του εμβολιασμού –όπως  ο πόνος, το πρήξιμο και η ερυθρότητα του δέρματος- παρατηρήθηκαν και στις δύο υπο-ομάδες. Στους ανθρώπους με προϋπάρχουσα ανοσία, όμως, οι παρενέργειες συνέβησαν με σημαντικά υψηλότερη συχνότητα, περιλαμβάνοντας κόπωση, κεφαλαλγίες, κρυάδες, πυρετό και πόνο στους μύες ή τις αρθρώσεις.

Η ένταση της απόκρισης στην πρώτη δόση του εμβολίου στους ανθρώπους που έχουν ήδη μολυνθεί από κορωνοϊό φαίνεται πως είναι παρόμοια με εκείνη στους ανθρώπους που λαμβάνουν τη δεύτερη δόση χωρίς προηγουμένως να έχουν μολυνθεί. Ο λόγος πίσω από την ισχυρότερη απόκριση και στις δύο ομάδες πιθανότατα είναι το γεγονός ότι το σώμα είναι ήδη «προετοιμασμένο», δηλαδή τα ανοσοκύτταρα έχουν μάθει να αναγνωρίζουν την πρωτεΐνη ακίδα του ιού –το αντιγόνο που σχηματίζει τη βάση για τον εμβολιασμό. Τα κύτταρα αυτά λοιπόν αποκρίνονται πιο έντονα, οδηγώντας σε ισχυρότερες αντιδράσεις στο εμβόλιο.

Αν το ιστορικό λοιμώξεων ενός ατόμου είναι άγνωστο, η Δρ. Simon προτείνει τη χρήση ορολογικής εξέτασης για την ανίχνευση αντισωμάτων που μπορεί να υπάρχουν στην πρωτεΐνη ακίδα. «Αν η διαδικασία ελέγχου δείξει την παρουσία αντισωμάτων λόγω προηγούμενης λοίμωξης, τότε η δεύτερη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού μπορεί να μην είναι απαραίτητη για το άτομο. Και αν αυτή η προσέγγιση μεταφραστεί σε πολιτικές δημόσιας υγείας, θα μπορούσε όχι μόνο να επεκτείνει τα περιορισμένα αποθέματα εμβολίων, αλλά και να ελέγξει τις πιο συχνές και έντονες αντιδράσεις στα εμβόλια που βιώνουν οι επιβιώσαντες από COVID-19», καταλήγουν οι επιστήμονες.

Πηγή: ygeiamou

εμβόλιο
34 Shares
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΥΓΕΙΑ

Zoom Fatigue: Ποια είναι η «νέα» κόπωση της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από

zoom

Αισθάνεστε εξουθενωμένοι έπειτα από μια τηλεδιάσκεψη; Nιώθετε ενόχληση στα μάτια; Συναισθηματική αποστράγγιση; Δεν θέλετε να δείτε κανέναν, ούτε να κάνετε τίποτα; Μήπως υποφέρετε από «zoom fatigue»;

Γράφει η Έλσα Μπάρδα στο protothema

Το εν λόγω σύνδρομο είναι μία μορφή κόπωσης, η οποία έχει συσχετιστεί με την πανδημία του κορωνοϊού, εξαιτίας της καραντίνας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κόπωση, την εξάντληση και την υπερδιέγερση, που προκύπτει ως αποτέλεσμα της κατάχρησης των εικονικών εφαρμογών επικοινωνίας.

Η πανδημία και η καραντίνα, καθώς και η κοινωνική αποστασιοποίηση, έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά, με τα εικονικά μέσα επικοινωνίας, που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση μέχρι την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Σε συνδυασμό με τη μείωση των φυσικών δραστηριοτήτων, από τα πλέον απλά, μέχρι τη μετακίνηση από και προς τον χώρο εργασίας, τη μετακίνηση των παιδιών στις δραστηριότητές τους, το γυμναστήριο κτλ., έχουν μεταβάλει την χωροχρονική αντίληψη. Από την άλλη, η οπτική κούραση από την οθόνη του υπολογιστή, την τηλεόραση και το κινητό δημιουργεί, πέρα από την εξάντληση, και υπερδιέγερση, με αποτέλεσμα την ανεξήγητη υπερκόπωση.

Ακόμα και οι άνθρωποι που έχουν την «τύχη» να δουλεύουν (με τηλεργασία), αλλά και οι άνεργοι, δεδομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης, αναγκάζονται να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους μέσω βιντεοκλήσεων, σε δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας. Ερευνητές του Στάνφορντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Bailenson, εξέτασαν το ψυχολογικό αποτύπωμα της πολύωρης χρήσης του Zoom, καθώς και σε άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας με βιντεοκλήσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η υπερβολική χρήση βιντεοκλήσεων οδηγεί σε αυτό που αποκαλούν «κόπωση zoom».

Εδώ να επισημάνουμε ότι, αν και το όνομα της συγκεκριμένης κόπωσης, την οποία συναντάμε για πρώτη φορά στην περίοδο της Covid-19, έχει πάρει το όνομά της από μια δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνίας, σαφώς δεν την «στοχοποιεί», διότι η κόπωση αυτή μπορεί να περιέλθει από οποιαδήποτε τέτοιας μορφή εφαρμογή επικοινωνίας. Πιθανότατα, ο λόγος επιλογής του ονόματος έγινε με βάση το ότι είναι πολύ δημοφιλής, ειδικά σε τηλεδιασκέψεις.

Η οπτική κούραση που προκύπτει, για παράδειγμα σε μια τηλεδιάσκεψη μέσω βιντεοκλήσης, όπου ακόμα και ο ακροατής αναγκάζεται να έχει συνεχή βλεμματική επαφή, ενισχύει το κοινωνικό άγχος, διότι ακόμα και ένας ακροατής βρίσκεται στο οπτικό επίκεντρο των υπολοίπων στη βιντεοκλήση.

Πέρα από αυτό, το κοντινό πλάνο των προσώπων από την οθόνη του υπολογιστή ο εγκέφαλος το ερμηνεύει με ιδιαίτερο τρόπο. Ο Dr. Hall υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ως οικεία μια σχέση με απόσταση μισού μέτρου, ενώ για τους κοντινούς φίλους η απόσταση αυτή επεκτείνεται στο ενάμιση μέτρο.

Στις βιντεοκλήσεις οπτικά τα πρόσωπα προσομοιώνουν την απόσταση των 50 εκατοστών, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να ερμηνεύει τον συνομιλητή ως ένα πρόσωπο οικείο. Το αποτέλεσμα όλου αυτού του φαινομένου είναι αντικρουόμενα μηνύματα, ενώ παράλληλα κυριαρχεί το αίσθημα απόρριψης, καθώς ο εγκέφαλος δεν αποδέχεται τη φυσική δυσκολία του αγγίγματος, εξαιτίας της φυσικής απόστασης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Bailenson, σε επιστημονικό άρθρο που αναρτήθηκε στο περιοδικό Τεχνολογίας, Νόησης και Συμπεριφοράς, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που συμβάλλουν στην «κόπωση zoom»

Διαβάστε τους στο protothema

zoom
συνεχεια αναγνωσης

ΥΓΕΙΑ

Θρόμβωση: Τα 8 συμπτώματα που πρέπει να προσέξουμε μετά το εμβόλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
16 Shares

Συνεχίζεται η έρευνα για τη σχέση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό με έναν σπάνιο τύπο θρόμβωσης που παρουσιάζεται με συγκεκριμένα συμπτώματα.

Η σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και αυτούς τους σπάνιους θρόμβους αίματος, γνωστοί στη διεθνή βιβλιογραφία ως CVSTs, δεν έχει αποδειχτεί, οι ειδικοί ισχυρίζονται ωστόσο πως οι ενδείξεις συσσωρεύονται, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Η βρετανική συμβουλευτική επιτροπή για τη χορήγηση των εμβολίων Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI) συμβουλεύει ωστόσο πως σε υγιείς ενήλικες κάτω των 30 ετών να χορηγείται διαφορετικό εμβόλιο.

Στην Ελλάδα, σήμερα αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο στους άνω των 30 ετών.

Τι είναι αυτή η σπάνια θρόμβωση;

Εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση (CVST) τη λένε και αφορά στην ύπαρξη ενός θρόμβου σε μια μεγάλη φλέβα του εγκεφάλου. Ο θρόμβος μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αίματος στο κεφάλι, μειώνοντας την πρόσληψη οξυγόνου και επιφέροντας δυσλειτουργίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση είναι μια από τις πιο απειλητικές νόσους για τη ζωή των ασθενών και η αναγνώριση των συμπτωμάτων είναι αποφασιστικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση.

Σύμφωνα με το BBC, όποιος βιώνει ένα από τα παρακάτω συμπτώματα για μια περίοδο 4 ημερών μετά τη χορήγηση του εμβολίου, πρέπει να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια.

Επίμονο και δυνατό πονοκέφαλο, θολή όραση, δυσκολίες στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια, παρατεταμένο πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά, ασυνήθιστες μελανιές ή κόκκινες κηλίδες και νευρολογικού τύπου συμπτώματα, όπως αδυναμία στα πόδια ή σπασμούς.

Όσο για τον χρόνο εμφάνισης, οι περισσότερες περιπτώσεις παρουσιάστηκαν από 4 μέρες ως και μερικές εβδομάδες μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

εμβόλιο
16 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Να χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών αποφάσισε η Επιτροπή

Δημοσιεύτηκε

στις

astrazeneca
63 Shares

Να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 30 ετών αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 

astrazeneca
63 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΥΓΕΙΑ

Τι πρέπει να τρώμε πριν και μετά το εμβόλιο για να μειώσουμε τις παρενέργειες

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
155 Shares

Ένας τρόπος για να μειώσουμε τις όποιες παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορονoϊού είναι η σωστή διατροφή.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παρενέργειες των εμβολίων μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, καθώς και πιθανό πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση, ναυτία, ρίγη και μυϊκούς πόνους.

Αυτά τα συμπτώματα είναι στην πραγματικότητα ένα καλό σημάδι ότι το σώμα μας χτίζει ανοσία ενώ μέσα σε λίγες μέρες πρώτα θα εξασθενίσουν και στην συνέχεια θα εξαφανιστούν εντελώς.

Τρόφιμα και ποτά για την αντιμετώπιση των παρενεργειών του εμβολίου

Πίνουμε τσάι από τζίντζερ για την ναυτία. Το τσάι από τζίντζερ είναι ιδανικό όταν αντιμετωπίζουμε γαστρεντερικά προβλήματα. Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ αφού το έχουμε ξεφλουδίσει. Χρειαζόμαστε περίπου μία φέτα 2.5 εκατοστών για κάθε κούπα.

Βράζουμε πρώτα το τζίντζερ με το νερό σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια το αφήνουμε να σιγοβράσει για πέντε λεπτά ή δέκα αν θέλουμε έντονη γεύση.

Σουρώνουμε και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι για να δώσουμε περισσότερη οξύτητα.

Αν όχι, μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά μέλι η σιρόπι από σφένδαμο (maple syrup), για να μειώσουμε την έντονη γεύση του τζίντζερ.

Δεν νηστεύουμε ή κάνουμε αποτοξίνωση

Η ανοσία βασίζεται στις πληροφορίες που μεταδίδει ο οργανισμός μας από το εμβόλιο. Η σύνθεση αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων απαιτούν επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης, υποστηρίζει ο Δρ. Ρόναλντ Χόφμαν από την Νέα Υόρκη.

Πίνουμε πολλά υγρά

Από νερό και τσάι μέχρι ανθρακούχο νερό, καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες υγρών. Ο πυρετός που μπορεί να προκαλέσει ένα εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Πηγή: in

εμβόλιο
155 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΥΓΕΙΑ

Τσάμπα χάνεις το χρόνο σου καθαρίζοντας επιφάνειες για τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
52 Shares

Τα μαντιλάκια απολύμανσης και τα οικιακά καθαριστικά έκαναν «φτερά» από τα ράφια των καταστημάτων στις αρχές της πανδημίας, καθώς πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσπαθούσαν να εξοντώσουν τον κορονοϊό από τις κάθε είδους επιφάνειες. Όμως τώρα πια, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ θεωρεί ότι η τακτική απολύμανση των επιφανειών είναι αχρείαστη στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτός και αν υπάρχει κρούσμα Covid-19 στο σπίτι.

Το CDC εκτιμά, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ότι η πιθανότητα ενός ανθρώπου να μολυνθεί πρωτογενώς από τον κορονοϊό μέσω επαφής με μολυσμένη επιφάνεια ή αντικείμενο είναι πολύ χαμηλή, κάτω από μία στις 10.000. Η βασική οδός μόλυνσης, με διαφορά από άποψη πιθανοτήτων, είναι η άμεση επαφή με κάποιον φορέα του κορονοϊού ή μέσω εισπνοής μολυσμένων σωματιδίων του αέρα.

Σύμφωνα με τo CDC, το τακτικό πλύσιμο των χεριών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης, αλλά η απολύμανση των επιφανειών και αντικειμένων μία ή δύο φορές τη μέρα έχει μικρή επίπτωση στον κίνδυνο«Υπάρχει μικρή επιστημονική υποστήριξη για την χρήση ρουτίνας των απολυμαντικών στην κοινότητα, σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης της Covid-19 από αντικείμενα», κατά το CDC.

Όμως η απολύμανση των επιφανειών έχει αποδειχθεί σχετικά αποτελεσματική στο να μειώσει τον κίνδυνο δευτερογενούς λοίμωξης, δηλαδή μετάδοσης της Covid-19 από ένα φορέα του κορονοϊού σε άλλα μέλη της οικογένειας μέσα στο σπίτι. Έτσι, σύμφωνα με το CDC, έχει νόημα να απολυμαίνονται τακτικά οι επιφάνειες που αγγίζονται συχνά (πόμολα, τραπέζια, χερούλια, διακόπτες κ.α.), εφόσον μέσα στο σπίτι έχει υπάρξει ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.

Το CDC επισημαίνει ότι τα απλά προϊόντα καθαριότητας και τα σαπούνια αρκούν για να απομακρύνουν τα περισσότερα σωματίδια του κορονοϊού από τις επιφάνειες και η χρήση πιο ισχυρών απολυμαντικών χρειάζεται μόνο αν κάποιον άρρωστος με Covid-19 ζει στο σπίτι ή κάποιος θετικός στον κορονοϊό επισκέφθηκε το σπίτι τις προηγούμενες 24 ώρες.

Οι νέοι σε ρόλο «οδηγού»

Οι νέοι είναι αυτοί που πλέον σε μεγάλο βαθμό «καθοδηγούν» τους αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την διευθύντρια του CDC Ροσέλ Γουαλένσκι, κυρίως όσοι κάνουν σπορ και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

ΟΙ ΗΠΑ παρουσιάζουν μια μικτή εικόνα, με τους θανάτους από κορονοϊό να συνεχίζουν να μειώνονται (κάτω από 800 τη μέρα για πρώτη φορά από πέρυσι τον Οκτώβριο), κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι τα εμβόλια «δουλεύουν», καθώς σχεδόν το 40% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση, μεταξύ των οποίων τα τρία τέταρτα των ανθρώπων άνω των 65 ετών. Αλλά, από την άλλη, τα νέα κρούσματα αυξάνουν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, κάτι που προξενεί μεγάλη ανησυχία στο CDC, όπως είπε η επικεφαλής του.

«Βλέπουμε ότι πολλά ξεσπάσματα κρουσμάτων στους νέους σχετίζονται με τα σπορ και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να περιορισθούν. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν πια κουραστεί και ότι είναι έτοιμοι για το τέλος της πανδημίας, όπως είμαι κι εγώ. Όμως πρέπει να αντέξουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που γνωρίζουμε ότι εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού», τόνισε η δρ Γουαλένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

κορονοϊός
52 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΥΓΕΙΑ

Η αλόη κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ και αυτά τα 5 είναι η απόδειξη!

Δημοσιεύτηκε

στις

αλόη
66 Shares

Η αλόη η γνήσια, γνωστή και ως αλόη βέρα (Aloe vera), θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί η «βασίλισσα» των φυτών με φαρμακευτικές ιδιότητες. 

Πρόκειται για ένα «θαυματουργό» φυτό που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο εδώ και… χιλιετίες για να προσφέρει ευεξία και καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ στις μέρες μας έχει βρει πρακτική αξία στη φαρμακευτική και την κοσμητολογία.

Αυτό που κάνει την αλόη τόσο πολύτιμη είναι το διάφανο ζελέ που περιέχει στα πλατιά, σαρκώδη φύλλα της, το οποίο προσφέρει μοναδική αίσθηση ανακούφισης σε εγκαύματα και είναι γεμάτο ευεργετικές ουσίες.

Αν δεν σας πείθει η εμπειρία των αρχαίων πολιτισμών που τη χρησιμοποιούσαν κατά κόρον, σάς δίνουμε 5 ακόμα σημαντικούς λόγους για να βάλετε την αλόη στην καθημερινότητά σας!

Αλόη

 

 

1. Ενυδατώνει και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος

Η αλόη είναι ο καλύτερος φίλος του δέρματός σου καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ενυδάτωση και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και πολλές θρεπτικές ουσίες ενυδατώνει βαθιά, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης προσφέροντας μοναδική αντιγηραντική δράση. Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη! Σου έχουμε ένα από τα καλύτερα προϊόντα για τη φυσική φροντίδα των χεριών σου: μια κρέμα χεριών που περιέχει χυμό αλόης σε συνδυασμό με τα εκχυλίσματα μάραθου και δίκταμου κατευθείαν από την Κρητική γη! Ρίξε μια ματιά εδώ για να στην φέρουν στην πόρτα του σπιτιού σου 🙂

 

 

2. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το εκχύλισμα από φύλλο ή ανθό αλόης περιέχει πολυφαινόλες με αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, των οποίων η υπερπαραγωγή σχετίζεται με πρόωρη γήρανση και χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα. Αν θες να χρησιμοποιήσεις το ιδανικό προϊόν που θα φροντίζει για την 24ωρη φροντίδα του προσώπου σου, αυτή η ενυδατική κρέμα που περιέχει αλόη σε συνδυασμό με τις αναπλαστικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω!

3. Επουλώνει τα εγκαύματα

Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν αυτό που είχαν καταλάβει οι αρχαίοι πολιτισμοί, αφού έχει αποδειχθεί ότι καταπραΰνει τον πόνο και αναπλάθει τον ιστό του δέρματος. Μάλιστα σε μια έρευνα φάνηκε ότι το κάνει εξίσου καλά ακόμα και με συμβατικά φάρμακα. Εμείς κάναμε την έρευνά μας και να ξέρεις πως η η ενυδατική αλόη που βρήκαμε στο Cretan Physis, κάνει θαύματα! Μπορείς να την αγοράσεις εδώ!

 

4. Ανακουφίζει μετά την έκθεση στον ήλιο

Το καλοκαιράκι πέρασε ημερολογιακά, αλλά η υπεριώδης ακτινοβολία από την έκθεση στον ήλιο συνεχίζει να ταλαιπωρεί το δέρμα σου προκαλώντας φθορές. Η αλόη βέρα ανακουφίζει το δέρμα, αποκαθιστά την ξηρότητα και επουλώνει το επιθήλιο του δέρματος. Αν θέλεις κιόλας να σταματήσεις το ξεφλούδισμα του δέρματος και να κρατήσεις το υπέροχο μαύρισμα που με τόσο κόπο δημιούργησες, μπορείς να τα βρεις σε ένα gel σώματος  με εκχύλισμα αλόης, βιολογικό λάδι ελιάς και βιταμίνη Ε όπως αυτό!

5. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, η αλόη βέρα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ οι πολυσακχαρίτες της, αυξάνουν τη μεταβολική δραστηριότητα και την αναπαραγωγή των κυττάρων. Μία τονωτική «βόμβα», δηλαδή, για να δώσεις στον οργανισμό σου τα εφόδια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την επίπονη καθημερινότητα!

Για όλους τους παραπάνω λόγους η αλόη η γνήσια είναι ευρέως γνωστή και ως «φαρμακευτική αλόη». Η διαχρονική της αξία την καθιστά ως το νούμερο ένα φυσικό προϊόν για την προστασία και φροντίδα του δέρματος. Η προσθήκη επιπλέον αγνών προϊόντων από την Κρητική γη όπως το βιολογικό λάδι ελιάς, το μέλι αλλά και διάφορα βότανα όπως το δίκταμο και το μάραθο, μάς προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας για καθημερινή χρήση! Η αλόη είναι, με λίγα λόγια, η καλύτερή σου φίλη 🙂

αλόη
66 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap