Βρειτε μας στα Social Media

GOOD NEWS

Ομογενής ερευνητής βρίσκεται πολύ κοντά στην εύρεση φαρμάκου για τον κορονοϊό!

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
59 Shares

Ο ομογενής καθηγητής της Καρδιολογίας και Διευθυντής της Αγγειακής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας στην πόλη Σαν Ντιέγκο, Δρ. Σωτήριος Τσιμήκας, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», τονίζει ότι η έρευνά του για την ανακάλυψη φαρμάκου αντιμετώπισης του κορωνοϊού (Covid-19) βρίσκεται σε καλή πορεία. Το φάρμακο θα λαμβάνεται διά στόματος.

Ο Δρ. Τσιμήκας είπε ότι «το φάρμακο έχει ήδη υποβληθεί σε μελέτες φάσης 1ης και 2ης για ενδείξεις μη Covid. Συγκεντρώσαμε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και τώρα βρισκόμαστε στην πορεία παρασκευής και σύνθεσης του φαρμάκου και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές τον Ιούλιο».

Τόνισε πως «είναι 1000 φορές πιο ισχυρό από το εγκεκριμένο φάρμακο Remdesivir. Κι έτσι κάναμε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και σχηματίσαμε το Covicept για να το πάμε σε κλινική δοκιμή».

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είπε ότι «γνωρίζουμε ότι το φάρμακο είναι πολύ αποτελεσματικό και σκοτώνει στον δοκιμαστικό σωλήνα το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον Covid-19. Εάν η επερχόμενη δοκιμή σε 150 ασθενείς δείξει ότι μπορεί να μειώσει το ιικό φορτίο, τότε πρέπει να κάνουμε δοκιμή της 3ης φάσης για να αποδείξουμε ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια. Το πλεονέκτημα αυτού του φαρμάκου είναι ότι μπορεί να ληφθεί από το στόμα μία φορά την ημέρα, οπότε είναι δυνατόν να λαμβάνεται από κάθε ασθενή κι όχι μόνο από εκείνους που νοσηλεύονται. Λειτουργεί επίσης στο ανθρώπινο κύτταρο για την πρόληψη της αναπαραγωγής του ιού, όχι στον ιό itsekf, οπότε ο ιός δεν μπορεί να ξεφύγει και να μεταλλαχθεί, όπως βλέπετε σήμερα στις ειδήσεις. Λειτουργεί επίσης σε όλους τους ιούς RNA, όπως ο Zika που προκαλεί μικροκεφαλία στα νεογέννητα και υπάρχουν πάνω από 300 τέτοιοι ιοί. Το φάρμακο μπορεί να αποθηκευτεί από τις κυβερνήσεις για τους μελλοντικούς νέους ιούς RNA που εμφανίζονται».

Ο Δρ. Σωτήριος Τσιμήκας είναι γεννημένος στην Ελλάδα και ήλθε στις ΗΠΑ στην ηλικία των 9 ετών. Είναι γιος του Χρήστου και της Κλεάνθης Τσιμήκα από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το χωριό Μέγαρο Γρεβενών και μετανάστευσαν στην Αμερική το 1972 αναζητητές μιας καλύτερης ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Ο Δρ. Σωτήριος τους λατρεύει κυριολεκτικά γιατί όπως λέγει «αν δεν ερχόταν εδώ ο ίδιος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα». Εργαζόταν σε δύο εργασίες για να τα βγάλουν πέρα και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Η σύζυγος του Δρα Σωτηρίου, η Δρ. Αθηνά Φίλλη-Τσιμήκα είναι κορυφαία ενδοκρινολόγος και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαβήτη Whitter και έχουν δύο παιδιά, τον Χρήστο και την Αλεξία.

Ο Δρ. Τσιμήκας έχει ιδρύσει τρεις εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την ανακάλυψη φαρμάκων βάσει των ιατρικών του ερευνών. Εξήγησε ότι «η εταιρεία Covicept Therapeutics επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός μικρού μορίου για την αναστολή της αναπαραγωγής και της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 και άλλων ιών RNA. Μελετούσαμε 300 συνθέσεις για επιδράσεις φλεγμονής στην καρδιά και ένας από τους συνεργάτες μου, ο Philip Gordts, συνειδητοποίησε ότι είχε επίσης επιπτώσεις σε ορισμένα παράσιτα και επιδράσεις στην πνευμονική ίνωση».

Ο Δρ. Σωτήριος Τσιμήκας έχει ονομάσει τη δεύτερη εταιρεία του Kleanthi Diagnostics. Είπε «ότι έδωσα το όνομα της μητέρας μου που είναι τόσο όμορφο. Ηδη υπάρχει μια εξέταση (τεστ) αίματος στην αγορά, που ονομάζεται OxPL-apoB, που αν αυξηθεί προβλέπει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ή στένωσης της αορτικής βαλβίδας, πριν συμβεί, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα πρόληψης».

Η τρίτη εταιρεία ονομάζεται Oxitope Inc, κι όπως εξήγησε ο Δρ. Τσιμήκας «εργάζεται για να φέρει στην κλινική οξείδωση ειδικά ‘φυσικά’ αντισώματα για μια ποικιλία ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, ηπατικής ίνωσης, μεταβολισμού των οστών και συνδρόμων πόνου. Ανακαλύψαμε αντισώματα που όλοι έχουμε και τα οποία έχουν εξελιχθεί μέσα από χιλιετίες εξέλιξης αλλά υπάρχουν σε ανεπαρκείς ποσότητες. Τα χαρακτηρίσαμε και τα μετατρέψαμε σε πιθανά φαρμακευτικά προϊόντα και τώρα βρισκόμαστε στις τελευταίες προκλινικές δοκιμές».

Σχετικά με τα εμβόλια που έχουν ήδη εγκριθεί και χρησιμοποιούνται, είπε ότι «είναι αποτελεσματικά και έχουν λίγες παρενέργειες. Το ποσοστό νοσηλείας και θανάτου είναι σχεδόν μηδενικό για όσους έχουν εμβολιαστεί, γι’ αυτό προτρέπω όλους να εμβολιαστούν. Εγώ έχω ήδη εμβολιαστεί».

Στην ερώτηση ποιες είναι μερικές από τις πιο κοινές ασθένειες της καρδιάς και πώς μπορούν να προληφθούν, ο Δρ. Τσιμήκας είπε πως «οι καρδιακές παθήσεις εμφανίζονται λόγω ποικίλων αιτιολογιών, συμπεριλαμβανομένων εκ γενετής ζητημάτων (άνθρωποι που γεννιούνται με καρδιακές παθήσεις), γενετικής αιτιότητας όπως προδιάθεσης λόγω κληρονομικότητας ορισμένων χαρακτηριστικών, όπως η υψηλή χοληστερόλη ή επίκτητων αιτιών όπως κακή διατροφή που οδηγεί σε παχυσαρκία και επιπλοκές, όπως διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Πολλά γενετικά προβλήματα μπορούν τώρα να διορθωθούν όπως το υποκείμενο πρόβλημα οπής στην καρδιά. Πολλά επικίνδυνα καρδιακά ζητήματα μπορούν τώρα να αντιμετωπιστούν με φάρμακα. Εάν κάποιος αναπτύξει διαρροή βαλβίδας / στένωση ή στεφανιαία νόσο με αποφράξεις αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με χειρουργική επέμβαση παράκαμψης ή με αγγειοπλαστική. Μια νέα πρόσφατη εξέλιξη είναι η δυνατότητα τοποθέτησης νέων βαλβίδων χρησιμοποιώντας τεχνικές που δεν περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς, έτσι ώστε ο κίνδυνος να είναι χαμηλότερος και οι ασθενείς υψηλού κινδύνου να μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, αλλιώς δεν θα υπήρχε η δυνατότητα χειρουργικής επέμβασης».

Από τις πλέον επικίνδυνες ασθένειες είναι «η στεφανιαία νόσος διότι συχνά αναπτύσσεται χωρίς να το γνωρίζει ο ασθενής και μπορεί να μεταβεί από μια ήρεμη κατάσταση σε οξεία θρόμβωση και να προκαλέσει καρδιακή προσβολή και αιφνίδιο θάνατο. Οι ασθενείς με σοβαρές αρρυθμίες μπορεί επίσης να έχουν σοβαρές επιπλοκές. Το δίδαγμα εδώ είναι να γίνονται τακτικές επισκέψεις στο γιατρό και έλεγχος για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου».

Αναφορικά αν υπάρχουν καρδιακές παθήσεις που δεν θεραπεύονται, είπε πως «οι περισσότερες καρδιακές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπισθούν, αλλά για πολλές δεν έχουμε θεραπείες. Υπάρχουν κάποιες ανωμαλίες που δεν μπορούν εύκολα να διορθωθούν. Οι ασθενείς μπορούν να αναπτύξουν ορισμένους τύπους καρδιακής ανεπάρκειας λόγω ιών κι ένας τέτοιος ιός τώρα οφείλεται στον Covid-19, καρδιακή βλάβη μετά από καρδιακή προσβολή που συμβαίνει συχνά, αλλά δεν είναι πάντοτε δύσκολο να αντιμετωπιστούν».

Οταν τον ρωτήσαμε πως αισθάνεται κάθε φορά που θεραπεύει έναν ασθενή, ο Δρ. Τσιμήκας απάντησε πως «είναι μεγάλο προνόμιο να είσαι γιατρός και η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να ξέρεις ότι βοήθησες έναν συνάνθρωπό σου στη στιγμή της μεγαλύτερης ανάγκης του. Είμαι επεμβατικός καρδιολόγος, από αυτούς τους γιατρούς οι οποίοι σπεύδουν στις 3 τα ξημερώματα για να φροντίσουν τους ασθενείς που υπέστησαν καρδιακή προσβολή. Δεν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο γι’ αυτό και το απλό ευχαριστώ του ασθενούς κάνει όλη την ημέρα μου να είναι υπέροχη».

Είπε ακόμα, πως «έχω πολλούς ομογενείς και μάλιστα αρκετοί δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά και εκτιμούν ιδιαίτερα το γεγονός ότι τους ομιλώ στη μητρική τους γλώσσα».

Στην ερώτηση τι τον προσέλκυσε στην Ιατρική είπε, ότι «μια από τις πρώτες μου επιρροές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο ήταν οι γονείς μου, ιδιαίτερα ο πατέρας μου Χρήστος. Προέρχονται από ένα μικρό χωριό της Ελλάδας, το Μέγαρο Γρεβενών, με μόνο στοιχειώδη σχολική εκπαίδευση. Παρ ‘ όλα αυτά, κατάλαβαν πολύ καλά τη σημασία της Παιδείας και κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια να παράσχουν μία καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους από τη δική τους. Ενα παιδί προερχόμενο από μία τέτοια οικογένεια είναι η πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου των γονιών. Τόνιζαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ένας γιατρός στην κοινωνία και τα προσωπικά και επαγγελματικά ευεργετήματα που τον συνοδεύουν».

Είπε ακόμα πως «αρχικά, σκεφτόμουν να γίνω αρχαιολόγος καθότι η ιδέα της ανακάλυψης αρχαίων μυστικών ήταν πολύ δελεαστική. Ημουν πάντοτε αριστούχος μαθητής στη Βιολογία στο Γυμνάσιο και η ιδέα να πάω στην Ιατρική και την έρευνα καταστάλαξε μέσα μου και πήγα στο Boston College ως προ-ιατρικός φοιτητής. Ηξερα από το Λύκειο ότι ήθελα να γίνω γιατρός, αλλά και επιστήμονας. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι κάποιος εργάζεται σε ένα πανεπιστήμιο που περιλαμβάνει διδασκαλία, έρευνα και κλινική πρακτική, κάτι που τελικά κατάφερα».

Οταν αποφοίτησε από το Κολλέγιο της Βοστώνης, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Είπε πως είχε «πολλούς διάσημους καρδιολόγους και εξαιρετικούς δασκάλους και μέντορες, των οποίων η επιρροή ήταν αρκετά ισχυρή. Επιπλέον, ο τομέας της Καρδιολογίας είχε επεξεργαστεί πολλά από τα θεμελιώδη ζητήματα που σχετίζονται με τη φυσιολογία των καρδιακών παθήσεων, οπότε ήταν εύκολο να κατανοηθεί. Είναι σημαντικό ότι εκείνη την εποχή, τέλος της δεκαετίας του 1980, ο τομέας της Καρδιολογίας είχε επεξεργαστεί πολλές θεραπείες, αλλά όχι όλες, έτσι ώστε ένας γιατρός να αισθάνεται καλά που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς. Επειδή δεν ανακαλύφθηκαν όλα, ωστόσο, υπήρχαν ακόμα πολλές ευκαιρίες να μάθουμε και να εφεύρουμε καινούργια πράγματα μέσω της έρευνας, η οποία ήταν πολύ ελκυστική για μένα».

Στην Ελλάδα πηγαίνουν κάθε χρόνο οικογενειακώς. Είπε πως «οι γονείς της Αθηνάς έχουν σπίτι στην Πλαταριά του νομού Θεσπρωτίας και επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο. Φυσικά πηγαίνουμε και στο χωριό μου το Μέγαρο Γρεβενών, το οποίο έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου».

Πηγή: ekirikas.com

κορονοϊός
59 Shares
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

GOOD NEWS

Τέλος από σήμερα στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο Ισραήλ!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κορονοϊός
152 Shares

Από σήμερα στο Ισραήλ, η χρήση προστατευτικής μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που ωστόσο ανακοίνωσε 142 νέα κρούσματα. Επτά κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Jersusalem Post.

Στο μεταξύ, οι θάνατοι άλλων δεκαέξι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.331 νεκρούς μέχρι εδώ.

Όπως αναφέρει το cretalive, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε – οριακά – από τους 201 στους 202 από το σύνολο των 334 που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 2.587. Ο δείκτης αναπαραγωγής (R0) του ιού μειώθηκε από το 0,72 στο 0,69.

Πάνω από 5,34 εκατ. άνθρωποι, το 57,2% του πληθυσμού, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου αφότου άρχισε με ρεκόρ ταχύτητας η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα την 20ή Δεκεμβρίου 2020.

κορονοϊός
152 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Μάχη της Κρήτης: Ομογενείς τιμούν την επέτειο 80 χρόνων από τη μακρινή Μελβούρνη! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ομογενείς
175 Shares

Την επέτειο 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης γιορτάζουν οι ομογενείς στην Αυστραλία.

Ο λυράρης, Σήφης Τσουρδαλάκης, έδωσε το ρυθμό μπροστά στο άγαλμα της εμβληματικής φιγούρας του Κρητικού Ελευθέριου Βενιζέλου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της κρητικής αδελφότητας, ντυμένα με παραδοσιακές στολές, χόρεψαν χανιώτικο συρτό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως τίμησαν περήφανα την πατρίδα τους, ακόμα και αν απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

ομογενείς
175 Shares
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Νοσοκόμες φτιάχνουν γάντια με ζεστό νερό για να μη νιώθουν μόνοι οι ασθενείς με κορονοϊό! 👏

Δημοσιεύτηκε

στις

γάντια
332 Shares

Συγκίνηση προκαλεί μια αυτοσχέδια λύση σε νοσοκομείο της Βραζιλίας που έχει ως στόχο να προσφέρει παρηγοριά σε ασθενείς με κορονοϊό και να μην αισθάνονται μόνοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ.

Μια εικόνα που αναρτήθηκε στα social media δείχνει το χέρι ενός ασθενή σε κρεβάτι νοσοκομείο. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο λαστιχένια γάντια, γεμάτα με ζεστό νερό.

Πρόκειται για μια λύση που προέκυψε με στόχο να προσομοιώσει την ανθρώπινη επαφή για ανθρώπους με κορονοϊό που βρίσκονται σε θάλαμο απομόνωσης, γράφει η Daily Mail.

Η Βραζιλία έχει δεχτεί ιδιαίτερο πλήγμα από την πανδημία και ακολουθεί τις ΗΠΑ στον επίσημο αριθμό θανάτων από Covid-19, καταγράφοντας 361.000 θανάτους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University.

Ο Sadiq Bhat ανάρτησε την εικόνα στο Twitter και το εξής σχόλιο: «Το χέρι του Θεού –νοσοκόμες προσπαθούν να προσφέρουν παρηγοριά σε απομονωμένους ασθενείς με κορονοϊό στη Βραζιλία.

Δύο γάντια μιας χρήσης δεμένα, γεμάτα με ζεστό νερό, προσομοιώνοντας την αδύνατη ανθρώπινη επαφή. Χαιρετίστε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και να θυμάστε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο μας».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το newsbeast,επαίνεσαν τις προσπάθειες των υγειονομικών, με έναν από αυτούς να σχολιάζει: «Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες αυτή την καταπληκτική βραζιλιάνικη ιδέα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας για να προσφέρει την ελάχιστη δυνατή άνεση σε θύματα με κορονοϊό σε όλο τον κόσμο. Μπράβο στις νοσοκόμες της Βραζιλίας».

«Πόσο υπέροχα δημιουργικό και συμπονετικό» σχολίασε ένας άλλος.

 

γάντια
332 Shares
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Η μαθήτρια που έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο MIT

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Υποτροφία
76 Shares

Δεκτή με πλήρη υποτροφία στο ΜΙΤ, έγινε μια μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, η Κωνσταντίνα Ρασβάνη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βόλου, «Ταχυδρόμος», το όνομα της μαθήτριας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα των λιγοστών φοιτητών (4%) που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.
H Kωνσταντίνα Ρασβάνη δήλωσε κανονικά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο παράλληλα κατέθεσε αιτήσεις σε κάποια από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πέραν του ΜΙΤ, έγινε δεκτή από το Princeton και το Rice, oνειρό της όμως και πρώτη της επιλογή αποτελεί η φοίτηση στο ΜΙΤ.
Προκειμένου να κάνει λοιπόν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις, έδωσε συνεντεύξεις και κατάφερε να εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία, με την οποία θα καλυφθούν το κόστος των σπουδών της, η διαμονή και η διατροφή της στην Αμερική.
«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στην Μασαχουσέτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΝ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν», τόνιζει η Κωνσταντίνα Ρασβάνη.
Από τη μεριά της, η διευθύντρια του σχολείου, Παρασκευή Λοντρίδου, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της».

Το ταλέντο της Kωνσταντίνας Ρασβάνη στις θετικές επιστήμες είχε φανεί από νωρίς. Στα γυμνασιακά της χρόνια είχε διακριθεί σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ παράλληλα έχει λάβει διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στη Βαλκανιάδα Νέων. Δεκτή είχε γίνει μάλιστα και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS του Oxford University.

 

Πηγή: ethnos

Υποτροφία
76 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρεθυμνιώτες με τεράστια καρδιά έστειλαν βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρεθυμνιώτες
709 Shares

Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει χιλιόμετρα και με αυτό το σκεπτικό διάφοροι σύλλογοι του Ρεθύμνου, έστειλαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης  στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρεθύμνου “Μελιττεύς” και οι  Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, “Σταυρωμένου“, “Αγίου Νικολάου“, “ΑρσάνειοΓυμνάσιοΛύκειο, προχώρησαν στην κίνηση αυτή, συγκεντρώνοντας ικανό όγκο τροφίμων και άλλων ειδών και στέλνοντάς τα στους Λαρισαίους συμπολίτες τους που δοκιμάζονται.

Αξίζουν αν μη τι άλλο συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους!

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν οι εξής:

 • Τα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρεθύμνου “Μελιττεύς”
 • Τα μέλη των Συλλογών Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων “Σταυρωμένου”, “Αγίου Νικολάου”, “Αρσάνειο” Γυμνάσιο-Λύκειο,και οι επιχειρήσεις:
 • ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗΣ Δ. ΑΕΒΕ … ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΕΝΙΚΑ- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ, ΔΙΑΝΟΜΕΣ, ΕΜΠΟΡΙΟ
 • ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Μ.- ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Σ. Ο.Ε.
 • ZGAS – ΑΦΟΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΟΕ
 • ΣΑΒΙΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
 • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΒΑΒΟΥΡΑΚΗ ΟΕ
 • ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ
 • ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΡΑΚΗ-ΗΛΙΑΚΗ
 • ΑΡΤΟΖΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ – ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ Μ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΒΕ
 • ΠΕΡΠΥΡΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 • ΞΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – PET LAND ΤΡΟΦΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ

Η μεταφορά των δεμάτων από το Ρέθυμνο στην Λάρισα έγινε με την ευγενική χορηγία της μεταφορικής εταιρείας ΣΚΟΡΔΥΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ”Skordilis Trans”

Όλους τους παραπάνω, πρόσωπα και επιχειρήσεις, που συνέβαλαν στην δράση τους ευχαριστούμε θερμά, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρεθύμνου “Μελιττεύς”, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων “Σταυρωμένου”, “Αγίου Νικολάου”, “Αρσάνειο” Γυμνάσιο-Λύκειο.

Ρεθυμνιώτες
709 Shares
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Έλληνας μαθητής έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%!

Δημοσιεύτηκε

στις

yale
390 Shares

Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα «δίψα» για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools», Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή. «Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα», τονίζει.

«Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία», λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό», τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

yale
390 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap