ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Dubai chocolate cheesecake: Μια μοναδική συνταγή με το viral γλυκό
Δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε το πιο εντυπωσιακό και απολαυστικό γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της Dubai chocolate με την κρεμώδη και βελούδινη υφή του cheesecake!
Θα χρειαστείτε:
Για τη βάση
180 γρ. φύλλο κανταΐφι
40 γρ. βούτυρο
200 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Για την κρέμα
70 γρ. άχνη ζάχαρη
190 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
450 γρ. τυρί κρέμα
70 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο
130 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
πραλίνα φιστικιού Αιγίνης, προαιρετικά αραιωμένη με ηλιέλαιο
φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Για τη βάση
Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να ανοίξει και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το κανταΐφι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού και την κουβερτούρα, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
Mεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν
Η Ρεθυμνιώτισα Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη στην κορυφή του κόσμου
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Έκαναν τα Ζωνιανά… Βαγδάτη και στη φετινή Ανάσταση – Δείτε βίντεο
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Ανάσταση στο Creta Palace μέσα σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα | ΦΩΤΟ
-
PLUS +2 ημέρες πριν
Απίστευτος παπάς έψελνε και… άναψε δυναμιτάκι στο Χριστός Ανέστη