Βρειτε μας στα Social Media
 

PLUS +

Κάντο μόνος σου: Tips για τη σωστή συντήρηση και τον καθαρισμό των κουφωμάτων αλουμινίου

Δημοσιεύτηκε

στις

etem αλουμίνια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
52 Shares

Το αλουμίνιο είναι μια λέξη συνώνυμη της αντοχής και η χρήση προϊόντων αλουμινίου, αφήνει το κεφάλι μας… ήσυχο για δεκαετίες, καθώς με τη σωστή συντήρηση μπορούμε να τα διατηρούμε σαν καινούργια, χωρίς να νιώθουμε ότι απειλούμαστε από τον βραχνά της πρόωρης αντικατάστασης.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που ισχύει και για τα κουφώματα αλουμινίου που επιλέγουμε να τοποθετήσουμε στο σπίτι μας.

Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε σαν καινούργια και να τα… καμαρώνουμε σε βάθος χρόνου, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε κάποιους εύκολους και στοιχειώδεις κανόνες, προκειμένου να τα θωρακίσουμε από τη διάβρωση που προκαλεί ο χρόνος.

Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένα βασικά tips για να καθαρίζετε εύκολα τα κουφώματα μόνοι σας διατηρώντας τα αναλλοίωτα στο χρόνο.

Αρχικά, πρέπει να απομακρύνετε τακτικά από τα παράθυρα τη σκόνη και στην επιφάνεια και στις εσοχές, είτε με ένα βρεγμένο πανί είτε με τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό καθαριστικό για να μην αλλοιώσετε το φινίρισμα.

Και βεβαίως βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείψετε τις 4 ακόλουθες συμβουλές:

 

1. Ο τακτικός καθαρισμός είναι αναγκαίος

Ο καθαρισμός των κουφωμάτων είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 μήνες, καθώς όταν καθαρίζετε συχνά τα κουφώματα, η σκόνη δεν κολλάει πάνω και είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφεί η όψη τους. Ακόμη, ο συχνός καθαρισμός εξυπηρετεί στο να μην μαζευτεί μεγάλη ποσότητα σκόνης στις εσοχές και το παράθυρο στο μέλλον πάψει να ανοίγει. Το χρονικό διάστημα μεταξύ των καθαρισμών μεταβάλλεται και από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κτίριο, αν δηλαδή είναι βιομηχανική ή παραθαλάσσια, ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται συχνότερα.

2. Απομάκρυνε έγκαιρα κηλίδες και άλλα υπολείμματα

Κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης των κουφωμάτων, ορισμένες φορές, υπάρχουν σημεία που μένουν υπολείμματα από τα υλικά του κατασκευαστή, όπως η σιλικόνη. Καλό θα ήταν να απομακρύνετε έγκαιρα όλες τις κηλίδες και τα υπολείμματα με ζεστό νερό και ένα πανί. Αποφύγετε οποιοδήποτε σκληρό υλικό καθώς μπορεί να χαράξει ή να βλάψει την όψη του κουφώματος.

etem αλουμίνια

3. Αποφύγετε τη χρήση υψηλής πίεσης νερού

Για ευκολία και οικονομία χρόνου, αρκετοί χρησιμοποιούν το λάστιχο καθαρισμού για την πλύση των κουφωμάτων. Η μεγάλη ποσότητα νερού σε συνδυασμό με την αυξημένη πίεση που έχει το λάστιχο ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στα κουφώματα σας.
Δώστε προσοχή στα εξαρτήματα (λάστιχα, βουρτσάκια).

Τα αλουμίνια είναι μια επένδυση με διάρκεια ζωής εώς και 40 χρόνια. Για τα εξαρτήματα τους όμως δεν ισχύει το ίδιο καθώς συνήθως χρειάζονται αντικατάσταση κάθε περίπου 10 χρόνια. Με το πέρασμα των χρόνων, τα λάστιχα και τα βουρτσάκια έχουν την τάση να μειώνουν τη στεγανότητα και να εμποδίζουν τη σωστή θωράκιση του χώρου σας. Παύουν να είναι αδιαπέραστα με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση.

4. Για λιγότερες φθορές, λιπαντικό σπρέι

Το λιπαντικό σπρέι βοηθά στη στο να μην μένουν υπολείμματα που μπορεί να μετατραπούν σε φθορά της επιφάνειας στο μέλλον. Παράλληλα, διατηρούν τις ιδιότητες του αλουμινίου και προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Εκτός από τα κουφώματα, το λιπαντικό σπρέι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα εξαρτήματα για καλύτερη συντήρηση.

etem αλουμίνια

Κουφώματα Αλουμινίου ΕΤΕΜ

Το πιστοποιημένο δίκτυο συνεργατών της ΕΤΕΜ είναι εδώ να σας ενημερώσει σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε συστήματος, με στόχο την ικανοποίηση σας! Παράλληλα, θα σας προσφέρει την κατάλληλη καθοδήγηση σχετικά με τη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης για να διατηρήσετε τα κουφώματα σας, σαν καινούργια.

Με 50 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας τα ενεργειακά κουφώματα της ΕΤΕΜ προσφέρουν την αναβάθμιση που σας αξίζει! Ο συνδυασμός λειτουργικότητας, επιδόσεων και ασφάλειας επιτυγχάνεται στο μέγιστο στα συστήματα της ΕΤΕΜ που συνεχώς αναβαθμίζονται προκειμένου να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

*Δωρεάν κλήση από σταθερό 800 111 38 36

etem αλουμίνια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap