Διαφήμιση

PLUS +

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή των Βαΐων

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μεγάλη γιορτή για την Ορθόδοξη Εκκλησία – Σε ποιους να μην ξεχάσετε να ευχηθείτε «χρόνια πολλά»

Σήμερα Κυριακή 9 Απριλίου 2023 γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Βάιος και Βάγια, Ευψύχιος, Εύψυχος, Ευψύχης, Ευψυχία, Ευψυχούλα, Ευψυχίτσα, Ψυχούλα, σύμφωνα με το εορτολόγιο.

Η Κυριακή των Βαΐων είναι μία ιδιαίτερα σημαντική γιορτή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ «μετά βαΐων και κλάδων».

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα 9 Απριλίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Ευψυχίου μάρτυρος.

Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου Του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι Τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα ρούχα τους ζητωκραύγαζαν «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου».

Κυριακή των Βαΐων: Γιατί σήμερα τρώμε ψάρι ενώ είναι Σαρακοστή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version