Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Βρέθηκαν απολιθώματα γιγάντιου ρινόκερου – Ψηλότερος από καμηλοπάρδαλη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρινόκερος
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Ένα νέο είδος αρχαίου γιγάντιου ρινόκερου – μεταξύ των μεγαλύτερων θηλαστικών που περπάτησαν στην γη ανακαλύφθηκε στην βορειοδυτική Κίνα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το Paraceratherium linxiaense, όπως είναι η επσιτημονική ονομασία, το οποίο έζησε πριν από περίπου 26,5 εκατομμύρια χρόνια, ζύγιζε 21 τόνους – που ισοδυναμεί με τέσσερις μεγάλους αφρικανικούς ελέφαντες.

Ο συγκεκριμένος ρινόκερος δεν είχε κέρατα ενώ το κεφάλι του μπορούσε να φτάσει σε ύψος εφτά μέτρων, καθιστόντας τον ψηλότερο από καμηλοπάρδαλη.
Τα ευρήματα του Paraceratherium linxiaense βρέθηκαν στην επαρχία Γκανσού.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Communications Biology, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η ανάλυση των απολιθωμάτων – που βρέθηκαν κοντά στο χωριό Γουανγκτζιατσουάν το 2015 – έδειξε ένα εντελώς νέο είδος, διαφορετικό από άλλους γνωστούς γιγαντιαίους ρινόκερους.

Το πλήρως διατηρημένο κρανίο και οστό της γνάθου έδειξαν ότι το ζώο είχε ένα λεπτό κρανίο, ενώ το ρύγχος του είναι όμοιο με αυτό ενός τάπιρου, σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήγαγε ο Δρ. Ντενγκ Τάο, του Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογία στο Πεκίνο.

Η ομάδα των επιστημόνων διαπίστωσε επίσης ότι το νέο αυτό είδος συνδεόταν στενά με τους γιγαντιαίους ρινόκερους που κάποτε ζούσαν στο Πακιστάν, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε ταξιδέψει σε όλη την Κεντρική Ασία.

Παράλληλα ο Δρ. Ντενγκ Τάο παρατήρησε ότι αν είχε περιπλανηθεί ελεύθερα μεταξύ της βορειοδυτικής Κίνας, Ινδίας και Πακιστάν προφανώς το οροπέδιο του Θιβέτ πιθανότατα θα είχε κάποιε περιοχές χαμηλού υψόμετρου.

«Οι τροπικές συνθήκες επέτρεψαν στον γιγαντιαίο ρινόκερο να επιστρέψει βόρεια προς την Κεντρική Ασία, υπονοώντας ότι η περιοχή του Θιβέτ δεν είχςε φτάσει στο υψόμετρο που είναι σήμερα», σύμφωνα με τον Δρ. Ντενγκ Τάο στο δελτίο τύπου. που εξέδωσε το Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογία του Πεκίνο.

 

Πηγή: huffingtonpost

Ρινόκερος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap