Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Τέλος στα πανηγύρια με σουβλάκια και ψησίματα στην Ελλάδα – Μόνο με catering

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Αλλαγή εποχής για τα πανηγύρια: Τέλος οι ψησταριές, έρχεται το catering

Μια σημαντική αλλαγή στη διοργάνωση των τοπικών γιορτών και πανηγυριών τίθεται σε ισχύ από φέτος, φέρνοντας αντιδράσεις αλλά και προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες. Ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι αλλά δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι τώρα, προβλέπει κατάργηση της παραδοσιακής εθελοντικής εστίασης.

Απαγόρευση της παραδοσιακής “σουβλακοψησταριάς”

Οι σύλλογοι και οι φορείς που μέχρι σήμερα στήριζαν τις εκδηλώσεις τους σε εθελοντές και σε αυτοσχέδιες ψησταριές, πλέον δεν θα μπορούν να προχωρούν σε πώληση ψητών. Αντ’ αυτού, θα είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται με επαγγελματίες της μαζικής εστίασης, δηλαδή με πιστοποιημένα catering.

 Υγειονομικοί, φορολογικοί και… αντιπυρικοί λόγοι πίσω από τη ρύθμιση

Η απόφαση βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

  1. Τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την ασφάλεια των καταναλωτών.

  2. Διασφάλιση της φορολογικής διαφάνειας και καταγραφής των εσόδων.

  3. Μείωση του κινδύνου πυρκαγιών από τις αυτοσχέδιες ψησταριές.

 

Το κόστος προβληματίζει τις κοινότητες

Η υποχρεωτική ανάθεση σε εταιρείες catering εκτιμάται ότι θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος των εκδηλώσεων, προκαλώντας δυσκολίες στη διοργάνωση μικρών ή φτωχών πανηγυριών. Πολλοί φορείς, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, κάνουν λόγο για σοβαρή απειλή στον χαρακτήρα των τοπικών γιορτών, που παραδοσιακά βασίζονταν στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ANEK LINES
Διαφήμιση
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ