Αν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή θα επέμβει η Κίνα!

Shares

Όπως φαίνεται, οι πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές και οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας φαίνεται να έχουν ενοχλήσει και χώρες που παραδοσιακά βρίσκονταν σχετικά κοντά της. Εκτός από τη Νότια Κορέα, και η Κίνα φαίνεται να είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τη χώρα του Κιμ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η κρατικής ιδιοκτησίας εφημερίδα της Κίνας, Global Times, δημοσίευσε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως ο στρατός της Κίνας έχει συγκεντρώσει 150000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, τη στιγμή που η Νότια Κορέα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στα δικά της σύνορα. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έρχονται μετά από αναφορές ότι η Β. Κορέα θα χρησιμοποιούσε μια εθνική επέτειο αυτό το σαββατοκύριακο για να πραγματοποιήσει την 6η πυρηνική δοκιμή της.

Μια τέτοια επέμβαση από την πλευρά της Κίνας θα δεχόταν σίγουρα τα συγχαρητήρια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εδώ και καιρό πιέζει την υπερδύναμη της Ασίας να αντιμετωπίσει τον ασταθή γειτονά της, ενώ οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν στείλει ήδη ένα αεροπλανοφόρο με τη συνοδεία του προς τη χερσόνησο της Κορέας.

Παρότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι ακριβώς θα κάνει η συγκεκριμένη ομάδα πλοίων του αμερικάνικου ναυτικού, το tweet του Tραμπ την Τρίτη δήλωνε πως Η Β. Κορέα ψάχνει μπελάδες. Αν η Κίνα αποφασίζει να βοηθήσει, θα ήταν πολύ καλά. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς! ΗΠΑ, κάτι το οποίο δε νομίζουμε πως καθησυχάζει κάποιον.
Η ίδια η Β. Κορέα έχει προειδοποιήσει έκτοτε πως αν η κυβέρνηση Τραμπ δείξει δείγματα επιθετικότητας στο δυτικό Ειρηνικό, μια επίθεση με πυρηνικά όπλα στις ΗΠΑ θα είναι πια πολύ κοντά.
Πηγή: Luben.tv
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *