Αποσελέμη

Φαράγγι Αποσελέμη: Εκεί όπου ο νους χαλαρώνει και η καρδιά χτυπά πιο δυνατά | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Ένα από τα λιγότερο γνωστά φαράγγια της Κρήτης βρίσκεται στο βόρειο μέρος του Νομού Ηρακλείου και κρύβει πλούσια φυσική ομορφιά σε όλο το μήκος του. Το φαράγγι του Αποσελέμη θα αποζημιώσει κάθε φυσιολάτρη επισκέπτη που θα επιλέξει να πεζοπορήσει στο μονοπάτι διάρκειας περίπου 2-3 ωρών.

Χωρίς τεχνικές δυσκολίες και κινδύνους, η διαδρομή είναι γεμάτη υπέροχα τοπία, επιβλητικά κατακόρυφα τοιχώματα ύψους 200 μέτρων και «κρυμμένα» αξιοθέατα όπως ένα πέτρινο παλιό γεφύρι στην περιοχή Ξεροκαμάρες, από τα πλέον άγνωστα που κρύβει η κρητική ύπαιθρος, και μερικά ασβεστοκάμινα που μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή.

Παρά το γεγονός πως δεν είναι ευρέως γνωστό ακόμη και στους Κρητικούς, πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεωλογικά φαράγγι στην ευρύτερη περιοχή. Ο ομώνυμος ποταμός Αποσελέμης που το διασχίζει κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, έχει δημιουργήσει ένα τοπίο που είναι βγαλμένο από παραμύθι. Τα τεράστια πλατάνια, οι λαξευμένοι βράχοι της κοίτης του ποταμού και οι μελωδίες των πουλιών αναγκάζουν το μυαλό να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τη μαγεία της φύσης

Δείτε το όμορφο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube κανάλι orkovideo και αφεθείτε σε όσα κρύβει το φαράγγι του Αποσελέμη σε μικρή απόσταση από το χωριό Αγριανά Χερσονήσου:

Shares


1 comment

  1. Pingback: Κρήτη: Δανός τουρίστας ζει μια εμπειρία ζωής διασχίζοντας το Φαράγγι της Ρόζας! | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *