Πέθανε ο Τζορτζ Μπους | ΦΩΤΟ

Shares

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους – Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας – Διατέλεσε 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. Ο πατέρας του επίσης πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους είχε διατελέσει 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η δήλωση των παιδιών του

Εκπροσωπώντας τα αδέρφια του ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Γ. Μπους, δήλωσε ότι «μετά από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο αγαπημένος μας πατέρας πέθανε. Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ήταν ένας άνδρας με σπουδαίο χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας ένας γιος και μια κόρη θα μπορούσαν να ζητήσουν. Όλη η οικογένεια Μπους, αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για του “41ου” (προέδρου των ΗΠΑ) την ζωή και την αγάπη, την συμπόνοια, για κείνους που νοιάστηκαν και προσευχήθηκαν για τον πατέρα μας και για τα συλλυπητήρια των φίλων μας και των συμπολιτών μας».

Jim McGrath

@jgm41

Statement by the 43rd President of the United States, George W. Bush, on the passing of his father this evening at the age 94.

Ο Τζορτζ Μπους είχε γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Μία σύντομη ύφεση στην οικονομία έριξε τη δημοτικότητά του και αυτό του κόστισε μια δεύτερη θητεία. Τον είχε διαδεχθεί ο Μπιλ Κλίντον.

 

Ο… πολύτεκνος Τζορτζ Μπους είχε τη χαρά να είναι μόλις ο δεύτερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που είδε τον γιο του να γίνεται και εκείνος “πλανητάρχης.

Ανέλαβε τα ηνία της χώρας του σε μια περίοδο που η Σοβιετική Ένωση περνούσε στην ιστορία και κατά πολλούς ήταν αυτός που έθεσε τα θεμέλια για μια νέα τάξη πραγμάτων στον κόσμο, με μια υπερδύναμη η οποία αμέσως έδειξε ότι θα παρεμβαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Το μήνυμα το έστειλε ξεκάθαρα με τον πρώτο πόλεμο του Ιράκ.

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπους.

Πηγή: newsit.gr

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *