«Πειραγμένη» ανωγειανή σαρικόπιτα να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Shares

Υλικά Συνταγής

4 χωριάτικα φύλλα
4 μήλα κομμένα σε καρέ
2 κ.σ. στακοβούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
1 φλ. σταφίδες
1 φλ. καρύδια
1 κ.σ. κανέλα
300 γραμ. ανθότυρο Κρήτης
μέλι θυμαρίσιο

Για το σερβίρισμα

καβουρδισμένο σουσάμι
κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη σαρικόπιτα, ζεσταίνοντας πρώτα το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το τυρί σε τρίματα κι ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τα φυλλα. Κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε γέμιση σε μικρές κουταλιές κατά μήκος του φύλλου. Το τυλίγουμε ρολό, το στρίβουμε σε σαλιγκάρι. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.

Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές.

Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζουμε σουσάμι και κανέλα.

Πηγή: argiro.gr

(πηγή κεντρικής φωτογραφίας: click4crete)

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *