Πόση ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ χωράει στα πεζοδρόμια του Ρεθύμνου; | ΦΩΤΟ

Shares

Σε αυτό εδώ το νησί αλλά και συγκεκριμένα στην πόλη μας το Ρέθυμνο, φαίνεται πως είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Το αυτό ισχύει και σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς.

Μη ξεχνάμε πως η Κρήτη καταλαμβάνει μία από τις πιο μακάβριες πρωτιές σε ότι έχει να κάνει με τα τροχαία δυστυχήματα, μετρώντας κάθε χρόνο θανάτους στην άσφαλτο και θρηνώντας διαρκώς θύματα, πολλά εκ των οποίων νεαρής ηλικίας.

Μπροστά στα παραπάνω, τα όποια θετικά και λαμπρά σημεία, χάνονται. Για παράδειγμα, παλαιότερα είχαμε αναδείξει το γεγονός πως το Ρέθυμνο είναι από τις πόλεις εκείνες που σέβονται ιδιαίτερα τις διαβάσεις πεζών, αλλά τι να το κάνεις αν η συμπεριφορά αυτή δεν συνοδεύεται από ολόκληρο το… πακέτο;

Σας τα λέμε αυτά, καθώς πριν από λίγο λάβαμε ένα μήνυμα από μια αναγνώστρια, η οποία μας γνωστοποίησε κάτι που αποτελεί χρόνιο και διαρκές πρόβλημα στην οδηγική συμπεριφορά των Ρεθυμνιωτών: το παράνονο παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμια και δη πάνω στις ειδικά διαμορφωμένες πλάκες οι οποίες χρησιμεύουν ως οδηγός για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

 

Το μήνυμά της έχει ως εξής:

«Καλησπέρα, απευθύνομαι σε εσάς γιατί δεν ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ. Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 επικρατούσε αυτή η κατάσταση στο δρόμο στο Μασταμπά μπροστά από ένα μαγαζί με υδραυλικά. Εγώ ενώ ήμουν με πατερίτσες έπρεπε να κατέβω στο δρόμο για να προχωρήσω και δεν φτάνει ότι κινδύνευα από το να με χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο, πέρασε και κάποιος οδηγός και με έβρισε και μου είπε να ανέβω στο πεζοδρόμιο. Όμως σε ποιο πεζοδρόμιο να ανέβω;»

Και για του λόγου το αληθές, μάς έστειλε και τις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες αν μη τι άλλο αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα:

 

 

Shares

1 comment

  1. Pingback: Το χειρότερο παρκάρισμα της χρονιάς έγινε στο Ρέθυμνο! Δείτε τι έκανε ο... αθεόφοβος! | ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *