«Παράνομη και αντισυνταγματική» η απαγόρευση των καρναβαλιών!

Shares

Ένας χαμός με την απαγόρευση των καρναβαλιών, για τη φυλάκιση και όλα αυτά που έχουν γίνει. Οι αντιδράσεις είναι πολλές, έχουν πει πολλοί ότι δεν θα υπακούσουν βγαίνουν και λένε νομικοί ότι είναι παράνομη η πράξη της κυβέρνησης.

«Η υπ΄αρ. 13776/27-2-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο βαθμό μάλιστα που απειλεί κυρώσεις για την μη εφαρμογή της αποτελεί τον ορισμό της παράνομης και αντισυνταγματικής, άρα μη εφαμοστέας κατ’ άρθρον 93&4 του Συντάγματος, ρύθμισης και συγκεκριμένα αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 7&1 του Συντάγματος, κατά την οποία «Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της» γράφει για παράδειγμα ο νομικός Νίκος κοτζαμπασάκης.

«Η πυρηνική αυτή συνταγματική πρόβλεψη δεν αποτυπώνει παρά την κλασική αρχή της νομιμότητας/πυλώνα του Ποινικού Δικαίου «nullum crimen nulla poena cine lege certa», κατά την οποία δεν υπάρχει έγκλημα και ποινή δεν επιβάλλεται χωρίς προγενέστερη σαφή ποινική διάταξη, δηλαδή χωρίς ο νομοθέτης να προ-περιγράφει σταθερά και με λεπτομέρεια την οικεία εγκληματική συμπεριφορά, όταν δηλαδή δεν την εξειδικεύει επαρκώς, ώστε να καθίσταται δυνατή με ασφάλεια η ερμηνεία και η εφαρμογή της-είναι προφανές ότι η χρησιμοποίηση αόριστων περιγραφικών εννοιών, όταν εξ αυτού αποκλείεται ο ερμηνευτικός περιορισμός του πεδίου εφαρμογής του σε ένα «προσδιορίσιμο πυρήνα» περιπτώσεων καθιστά τη ρύθμιση αθεράπευτα αόριστη, άρα αντισυνταγματική» τονίζει.

Πηγή:cretalive

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *