σκουπίδια παραλία Ρεθύμνου

Παραλία Ρεθύμνου: Μία απέραντη χωματερή που προκαλεί «σφίξιμο» στην καρδιά | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Οι μεγάλοι σωροί από τα σκουπίδια που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, δεν βρίσκονται στην περιοχή του ΧΥΤΑ αλλά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο δυστυχώς μετατράπηκε σε μία απέραντη χωματερή. Πάνω από 10 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και διάφορων άλλων άχρηστων αντικειμένων, κατέληξαν στις παραλίες του βόρειου τμήματος του μητροπολιτικού δήμου έπειτα από την πρόσφατη θεομηνία που «χτύπησε» και το Ρέθυμνο. Όπως ήταν φυσικό, η εικόνα αυτή σήμανε συναγερμό στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λελεδάκης, τα σκουπίδια αυτά βρίσκονταν στα ποτάμια και τα ρέματα πέριξ της πόλης  με αποτέλεσμα, όταν αυτά υπερχείλισαν να παρασυρθούν και να καταλήξουν στις παραλίες.

Η επιχείρηση «σκούπα» του δήμου έχει ξεκινήσει μέρες τώρα και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα μήνα από σήμερα, ενώ θα χρειαστούν 500 με 600 φορτηγά ώστε τα σκουπίδια να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Αμαρίου.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λελεδάκη, ο δήμος καλείται τώρα να πληρώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό στον ΧΥΤΑ, το οποίο μάλιστα δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του.

Η εικόνα αυτή δημιουργήθηκε εξαιτίας του καθαρισμού των ρεμάτων που προηγήθηκε της θεομηνίας, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια και τα μπάζα -που κάποιοι ασυνείδητοι πετούσαν στα ρέματα- να παρασυρθούν ευκολότερα από τα νερά και έτσι να καταλήξουν στις παραλίες της πόλης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: neakriti

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *