Παπάς με κορονοϊό έκανε αγιασμό σε σχολείο

Shares

Αψήφησε τα προειδοποιητικά συμπτώματα του ιού ένας παπάς στο χωριό Καβουράς του Δήμου Σαρωνικού, και τέλεσε λειτουργία την περασμένη Κυριακή και την επομένη τον καθιερωμένο αγιασμό στο δημοτικό σχολείο του χωριού Κουβαράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο παπάς την Τρίτη διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό, ενώ την Τετάρτη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα συμπτώματά του είναι ήπια, με τα τεστ που έγιναν στον περίγυρό του να είναι αρνητικά.

Ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία και δη στους γονείς του μοναδικού δημοτικού σχολείου, με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλιππίδη, και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνο Στεργίου, να παρουσιάζονται καθησυχαστικοί. «Ευτυχώς το κρούσμα είναι ανώδυνο. Δεν έχει κολλήσει κανείς ούτε από την οικογένειά του, ούτε από την εκκλησία» υποστήριξε.

O κ. Φιλίππου επισημαίνει ότι με το που κατέστη γνωστή η ύπαρξη του κρούσματος, έγιναν τα απαιτούμενα τεστ στον οικογενειακό και εκκλησιαστικό περίγυρο του παπά και βγήκαν αρνητικά. Επιβεβαιώνει πως ο ιερέας αισθανόταν αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Δημοτικό, εξηγώντας: «Επειδή μιλήσαμε με τον ΕΟΔΥ και με τον κ. Τσιόδρα, το γεγονός ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές φορούσαν όλοι μάσκες απέτρεψε τη διάδοση του ιού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας των περίπου 2.000 κατοίκων τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή έγινε σύσκεψη με τον ιερέα της Κερατέας, ενώ ο μητροπολίτης Λαυρεωτικής αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο των εκκλησιών της περιοχής για 15 μέρες. Μιλήσαμε και με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και επικεντρώθηκε στο ζήτημα του σχολείου. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν χρειάζεται να κλείσει το Δημοτικό, αφού δάσκαλοι και παιδιά φορούσαν μάσκες. Μόνο στην περίπτωση που έχουμε κρούσματα θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο του σχολείου» σημείωσε ο Κων. Στεργίου και υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είναι όλα ήρεμα, η τοπική κοινωνία είναι ήρεμη».

 

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *