Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο: Ανοίγει την Δευτέρα το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Shares

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με τη λειτουργία των δομών που εδρεύουν στο Ρέθυμνο, οι οποίες παρέμειναν χτες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή κλειστές εξαιτίας της ύπαρξης ύποπτου κρούσματος σε φοιτητή της Παιδαγωγικής Σχολής.

Οι εξετάσεις του τελευταίου ήταν αρνητικές και στην ανακοίνωσή της η Πρυτανεία αναφέρει πως οι σχολές στο Ρέθυμνο θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα 09 Μαρτίου.

 

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας

Σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 15534/5.3.2020 κοινή απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Υγείας απαγορεύτηκε προσωρινά η λειτουργία των πάσης φύσεως δομών του Πανεπιστημίου Κρήτης που εδρεύουν στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για το χρονικό διάστημα από 5.3.2020 έως και 6.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 5.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Το δείγμα του υπό εξέταση φοιτητή, το οποίο ελέγχθηκε από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αποδείχθηκε αρνητικό, ενώ ο ίδιος ο φοιτητής έχει ανανήψει. Αρνητικά αποδείχτηκαν και τα δείγματα υπό εξέταση πολιτών σε Χανιά και Ηράκλειο.

Κατόπιν τούτων θα επαναληφθεί κανονικά από τη Δευτέρα 9/3 η λειτουργία του Ιδρύματος στο Ρέθυμνο. Θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Στο μεταξύ έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων υγιεινής, ενώ γίνονται και άλλες διαβουλεύσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *