Πανηγύρια… πάπαλα και τον Αύγουστο;

Shares

Παράταση του μέτρου απαγόρευσης των πανηγυριών προανήγγειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τον Σωτήρη Μεταξά.

«Η δική μου εκτίμηση είναι πως το συγκεκριμένο μέτρο θα επεκταθεί και για τον μήνα Αύγουστο», ανέφερε ο ίδιος, ωστόσο τόνισε πως οι αποφάσεις θα παρθούν μετά από τις συστάσεις των ειδικών επιδημιολόγων.

Ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε πως σημαντικό ρόλο στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα θα έχει η τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, τονίζοντας πως θα πρέπει να επανέλθει το αίσθημα ατομικής ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, που είχαν επιδείξει οι Έλληνες στην πρώτη φάση της επιδημίας.

«Οι κανόνες υπάρχουν εμείς πρέπει να τους τηρούμε, πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε εν μέσω της κρίσης και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθότι και ο τουρισμός ανοίγει και όλοι θέλουμε στις περιοχές μας να μην έχουμε κανένα πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιθώρια για νέα δέσμη μέτρων στήριξης

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης μίλησε και για την στήριξη των κλάδων της εστίασης και της ξενοδοχοβιομηχανίας που πλήττονται από την οικονομική κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε τα συναρμόδια υπουργεία παρακολουθούν την εξέλιξη και στα τέλη Ιουλίου θα επανεξετάσουν την κατάσταση για να δουν ποια πρόσθετα μέτρα στήριξης θα υπάρξουν. «Ανάλογα με τα αποτελέσματα του Ιουλίου θα ανακοινωθούν και τα όποια μέτρα για τις ιδιαίτερες ομάδες αυτές ή κλάδους που έχουν προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ταυτόχρονα, επειδή είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθότι δεν γνωρίσουμε το τέλος αυτής της υπόθεσης. Γι’ αυτό και η πολιτεία πρέπει να έχει δυνάμεις να κρατά δυνάμεις να φτάσει μέχρι την απέναντι όχθη, το τέλος αυτής της πανδημίας», συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Αρκετά» αλλά με όρους τα μέτρα

Αναφορικά με τα παράπονα παραγωγικών φορέων για όρους στα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι οποίοι αφήνουν εκτός πολλές επιχειρήσεις ο κ. Παπαθανάσης απάντησε πως «τα μέτρα ήταν αρκετά».

Ωστόσο σημείωσε πως «σαφώς τα χρήματα δεν δίνονται από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις» συμπληρώνοντας πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις

«Πάντως δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν δει χρήματα στο λογαριασμό τους και αυτό έχει αποτελέσει μια ένεση ταμειακής ρευστότητας για να μπορέσουν να ξεπεράσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πρόβλημα», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει γενικευμένο lockdown»

Ερωτηθείς για ένα πιθανό δεύτερο lockdown, είτε σε μια έξαρση του κορωνοϊού, είτε σε ένα δεύτερο κύμα του στη χώρα, ο κ. Παπαθανάσης απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει. «Ο μηχανισμός ο οποίος υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι τελείως διαφορετικός, πολύ πιο έξυπνος και πολύ πιο αποτελεσματικός από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση».

«Γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει, τοπικές παρεμβάσεις θα υπάρξουν και με πολύ πιο στοχευμένο αποτέλεσμα», συμπλήρωσε..

 

Υπό συζήτηση η παράταση του μέτρου μείωσης ενοικίου

Αναφορικά με το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με το οποίο ζητήθηκε από το υπουργείο η παράταση του μέτρου μείωσης ενοικίου και τον επόμενο μήνα, ο υφυπουργός σημείωσε πως το κυβερνητικό επιτελείο έχει πολλά πιθανά μέτρα στο τραπέζι, ωστόσο όλα είναι υπό συζήτηση αυτή τη στιγμή.

«Δεν θέλουμε να προαναγγείλουμε κάτι αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί. Το σωστό θα είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα του Ιουλίου, έτσι ώστε επίσημα το κυβερνητικό επιτελείο να ανακοινώσει τα όποια μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *