Ανάβαση στον Όλυμπο – Ένα βίντεο γεμάτο αδρεναλίνη που κόβει την ανάσα

Shares

Τρεις φίλοι πήραν την μεγάλη απόφαση που για χρόνια συζητούσαν και ξεκίνησαν μια σίγουρα αξέχαστη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου. Η προπόνηση για την απαραίτητη φυσική κατάσταση είχε ξεκινήσει καιρό πριν, ενώ οι σχετικές με τον εξοπλισμό και την διαδρομή προετοιμασίες εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες πριν την εξόρμηση στο μυθικό βουνό της Ελλάδας.

Αν και ήταν ορειβάτες με εμπειρία, ο Όλυμπος είναι γνωστό πως αποτελεί ένα από τα πιο απρόβλεπτα αλλά και επικίνδυνα βουνά της Ευρώπης. Απαιτεί σεβασμό και διαρκή προσοχή σε αρκετά τμήματα και μονοπάτια στα οποία έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα κατά καιρούς. Οι τρεις ορειβάτες πάντως όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανάβαση χωρίς προβλήματα παρά τις προκλήσεις του καιρού εν μέσω καλοκαιριού.

Όλα ξεκίνησαν από το υψόμετρο των 850 μέτρων όπου οι ορειβάτες άφησαν το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν την αρχική κουραστική ανάβαση μέχρι τα καταφύγια. Εκεί απόλαυσαν το μοναδικό τοπίο που περιμένει τον κάθε τολμηρό επισκέπτη στα 2500 μέτρα και έκαναν την απαραίτητη διανυκτέρευση για ξεκούραση. Το επόμενο πρωί  η εκκίνηση για την πορεία προς την κορυφή έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες και τα πλάνα που κατέγραψαν με ειδικό εξοπλισμό οι ορειβάτες κόβουν την ανάσα!

Οι εικόνες ιδιαίτερα από το τελικό τμήμα πριν τα 2918 μέτρα, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να δει όποιος έχει υψοφοβία ή φόβο για τα απαιτητικά ορειβατικά μονοπάτια όπως το συγκεκριμένο. Σε κάθε περίπτωση, η ανάβαση στην κορυφή αλλάζει εντελώς τα συναισθήματα και η ικανοποίηση του κατορθώματος αποζημιώνει την κάθε ώρα επίπονης προσπάθειας…

Δείτε το γεμάτο αδρεναλίνη βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν δύο μέρες στο youtube:

 

Shares