Βρειτε μας στα Social Media

LIFESTYLE

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μας δείχνει τα πασχαλινά κουλούρια της και… μας δίνει τη συνταγή | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Όλγα Κεφαλλογιάννη μπορεί φέτος να έμεινε στην Αθήνα λόγω καραντίνας όμως βρήκε τον χρόνο και την ευκαιρία να ασχοληθεί με την προετοιμασία των εδεσμάτων των ημερών.

Πριν λίγες ημέρες μπήκε στην κουζίνα και αφού πήρε οδηγίες από φίλο της pastry chef, έφτιαξε τα πατροπαράδοτα πασχαλινά κουλούρια. Mας δίνει μάλιστα, την συνταγή

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 τεμ. αυγά και 1 επιπλέον για άλειμμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

 

Πηγή:pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ