LIFESTYLE
Η Όλγα Κεφαλογιάννη μας δείχνει τα πασχαλινά κουλούρια της και… μας δίνει τη συνταγή | ΦΩΤΟ
Η Όλγα Κεφαλλογιάννη μπορεί φέτος να έμεινε στην Αθήνα λόγω καραντίνας όμως βρήκε τον χρόνο και την ευκαιρία να ασχοληθεί με την προετοιμασία των εδεσμάτων των ημερών.
Πριν λίγες ημέρες μπήκε στην κουζίνα και αφού πήρε οδηγίες από φίλο της pastry chef, έφτιαξε τα πατροπαράδοτα πασχαλινά κουλούρια. Mας δίνει μάλιστα, την συνταγή
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 2 τεμ. αυγά και 1 επιπλέον για άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Πηγή:pronews
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Προσοχή: Σπάνε και κλέβουν αυτοκίνητα σε παραλία της Κρήτης!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου για άστατο καιρό με ισχυρούς ανέμους
-
XANIA3 ημέρες πριν
Νέα αυτοκτονία στα Χανιά: Άνδρας κρεμάστηκε σε χωράφι
-
PLUS +3 ημέρες πριν
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου