ΥΓΕΙΑ
Οι πολύτιμες ιδιότητες του κρόκου Κοζάνης
Ο κρόκος Κοζάνης αποτελεί έναν από τους διατροφικούς θησαυρούς που παράγει η Ελλάδα και για αυτό άλλωστε ονομάζεται και χρυσός της Ελληνικής γης.
Από την αρχαιότητα ήταν ήδη πολύ γνωστός για το χρώμα, την γεύση και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Παράγεται αποκλειστικά κυρίως στην περιοχή της Κοζάνης, από το άνθος του φυτού Crocus sativus (Linnaeus). Αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά παγκοσμίως διότι όλη η διαδικασία συλλογής των ανθέων και των τριών στιγμάτων που περιέχει μέσα το άνθος γίνεται με το χέρι και στη συνέχεια ξηραίνονται σε σκιερό μέρος με ελεγχόμενη θερμοκρασία, τοποθετούνται στον ήλιο έτσι ώστε να ξεραθούν. Επιπρόσθετα είναι αρκετά ακριβό διότι για την παραγωγή ενός κιλού κρόκου Κοζάνης χρειάζονται 150.000 λουλούδια.
Διαβάστε την συνέχεια στο Onmed
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Κρητικός αγριόγατος: Το ζώο «φάντασμα» επιστρέφει!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
«Ιστορία τρόμου» στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ για ασθενή με χολή
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
Το Κρητικό e-shop με τους 1.500 κωδικούς: Εδώ θα βρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τη φροντίδα σου!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Κρήτη: Έκτακτη προειδοποίηση για την Αφρικανική σκόνη – Τι πρέπει να προσέξουμε