5 λόγοι που η Κρήτη και όλη η Ελλάδα αγαπάει τους Χαΐνηδες

Shares

Οι Χαΐνηδες είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε την πορεία του τη δεκαετία του 1990 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ μελωδικό νερό στο αυλάκι της μουσικής τους. Μεγάλες επιτυχίες που αγαπήθηκαν σε κάθε άκρη της Ελλάδας, συναυλίες σε όλη την περιφέρεια και την Αθήνα που έχουν μείνει ιστορικές, και στίχοι που έχουν μείνει ανεξίτηλοι στη συλλογική μνήμη.

Πολλοί τους έχουμε τραγουδήσει, ακόμα περισσότεροι τους έχουμε ακούσει ξανά και ξανά στο repeat, μέχρι να λιώσουν τα cd, μας έχουν συντροφεύσει σε λύπες και χαρές, μας έχουν δώσει κουράγιο όταν το χρειαζόμασταν πιο πολύ και έχουμε γλεντήσει μαζί τους· σε γλέντια που πέρα από τη διασκέδαση άνοιγαν την καρδιά και το μυαλό με τις μελωδίες τους.

Δεν είναι ένας λόγος για τον οποίο αγαπάμε του Χαΐνηδες, είναι πολλοί περισσότεροι. Κι εμείς εδώ μαζέψαμε μονάχα 5 από αυτούς που έχουν κάνει όλη την Ελλάδα να τους αγαπάει:

Επειδή οι συναυλίες τους που δεν τελειώνουν ποτέ

Όποιος έχει βρεθεί σε live τους θα ξέρει πώς τραγουδούν για ώρες, χωρίς να κοιτάνε ποτέ το ρολόι.

Επειδή έδωσαν νέα πνοή στη μουσική παράδοση

 

Πατάνε πάνω σε παραδοσιακές φόρμες -τόσο κρητικές όσο και από όλη την Ελλάδα- και φέρνουν μια σοφία βγαλμένη από τα παραμύθια και τους μύθους στον σύγχρονο κόσμο μας.

Επειδή ο Χαϊνης Αποστολάκης δεν μοιάζει με κανέναν

Τραγουδιστής, λυράρης, περφόρμερ, καλλιτέχνης με άποψη, ένας επιστήμονας της μουσικής που μπορεί να μιλήσει ακόμα και για δύσκολα θέματα φυσικής. Πάνω από όλα όμως ένας τίμιος άνθρωπος με καθαρό κούτελο και ανοιχτή ψυχή που δεν κοιτάει να κάνει δημόσιες σχέσεις.

Επειδή το όνομά τους σημαίνει πολλά

Το όνομα προέρχεται από την αραβική λέξη «χαΐν» και έφτασε να σημαίνει τον επαναστάτη, τον φυγόδικο, αυτόν που γυρίζει στα βουνά. Τον επαναστάτη θα λέγαμε εμείς, που δε θέλει να σκύψει το κεφάλι του ποτέ.

Επειδή το «Καπηλειό» είναι τραγούδι ορόσημο

Δεν έχουμε σχόλιο για αυτό εδώ, πατήστε απλά το play.

Shares


1 comment

  1. Pingback: 4 πασίγνωστα Κρητικά τραγούδια όπως δεν τα έχεις ξανακούσει ΠΟΤΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *