Ρεθεμνιώτης

Ο «Ρεθεμνιώτης» απορεί με την τιμή της βενζίνης που παραμένει… βράχος στο Ρέθυμνο!

Shares

Η πορεία των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές θεωρητικά έχει άμεση σχέση με την τιμή των καυσίμων στα πρατήρια. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε. 

Ωστόσο, πολλοί γνωρίζουν ότι όταν το αργό πετρέλαιο ανεβαίνει, η τιμή της βενζίνης σκαρφαλώνει πιο  γρήγορα στα ύψη, σε σύγκριση με όταν υποχωρεί η τιμή του αργού. 

Γράφει «Ο Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Η συζήτηση διαρκεί πολλά χρόνια και οι αρμόδιοι προσπαθούν να δώσουν μία απάντηση. 

Πότε φταίει το ευρώ, πότε τα αποθέματα, πότε δεν πρόλαβαν ή και γενικά μάλλον κάτι κάνουν λάθος στον υπολογισμό αυτοί που ισχυρίζονται τη διαφορά στη… δυναμική.

Η στήλη στις αρχές Ιανουαρίου, όταν οι πρώτες ειδήσεις για τον κοροναϊό άρχιζαν να επηρεάζουν, έριξε μία ματιά στο Brent. 

Τότε λοιπόν έκανε μία ανοδική κίνηση και σε λίγες μέρες πήγε από τα 65 δολάρια στα 69 δολάρια. Μετά την άνοδο η τιμή της βενζίνης σε κάποια πρατήρια του Ρεθύμνου αυξήθηκε κατά 3,5 σεντς. 

Σήμερα το πετρέλαιο είναι στα 54 δολάρια, το ευρώ είναι σχεδόν αμετάβλητο το τελευταίο διάστημα έναντι του δολαρίου και η τιμή στα πρατήρια είναι ίδια! Δεν είναι θαύμα;

Ένα πρατήριο πουλούσε την αμόλυβδη 1,69 και ένα άλλο 1,66 ευρώ, όσο δηλαδή και πριν περίπου 20 μέρες! 

Με το πετρέλαιο 21% χαμηλότερα μήπως να βλέπαμε μία μικρή υποχώρηση ή έστω να πάει εκεί που ήταν αρχές Γενάρη με το πετρέλαιο στα 65 δολάρια; 

Την καλημέρα μας!

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *