Συγκίνηση στην Κρήτη: Νεοζηλανδοί χορεύουν Χάκα για να τιμήσουν τους πεσόντες προγόνους τους!| ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Η μάχη της Κρήτης έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τι δουλειά όμως έχουν οι Νεοζηλανδοί;

Στον αγώνα ενάντια στον Άξονα και τους Ναζιστές εκτός από τους ηρωικούς Κρητικούς συμμετείχαν δυνάμεις από όλο τον κόσμο και κυρίως την Κοινοπολιτεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε αυτήν ανήκαν, μαζί με έθνη όπως οι Ινδοί και οι Καναδοί, και οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας. Ανάμεσά τους μάλιστα και αρκετοί ιθαγενείς Μαορί.

Πριν λίγες μέρες τα εγγόνια αυτών των ηρώων Μαορί που πολέμησαν ενάντια στους Ναζιστές το 1941 βρέθηκαν στο Καταφύγιο Πλατανιά μπροστά σε μνημείο για τους πεσόντες.

Εκεί, χόρεψαν τον άγριο χορό τους -γνωστό ως Χάκα– για να τιμήσουν τους προγόνους τους.

Το βίντεο που ακολουθεί, ιδιαίτερα σήμερα που το φάντασμα του νεοναζισμού έχει βγει ξανά από την ντουλάπα, σηκώνει κανονικά την τρίχα κάγκελο.

Οι Νεοζηλανδοί χορεύουν χάκα προς τιμήν των παππούδων τους

Εβδονηνταοχτω χρόνια μετά από τήν Νέα Ζηλανδία τα εγγόνια των Νεοζηλανδών Μαορί πού οι παππούδες τους ήταν στόν Πλατανιά μαζί με τίς δυνάμεις της κοινοπολιτείας τόν Μάϊο του 1941Ευχαριστούμε πολύ για τόν χορό και τήν επίσκεψη στό μουσείο του Πλατανιά

Gepostet von Καταφύγιο Πλατανιά am Dienstag, 21. Mai 2019

Shares

1 comment

  1. Pingback: Αγκαλιάζει τον αδερφό του για πρώτη φορά-Δείτε τι κάνει! | ΒΙΝΤΕΟDaynight.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *