Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 22χρονος που έπεσε από τον 7ο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Δημοσιεύτηκε

στις

Νιάρχος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας 22χρονος έπεσε από τον 7ο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο κενό με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Το ενδεχόμενο αυτοχειρίας εξετάζουν οι Αρχές. Ειδικότερα η αστυνομία αναζητά στοιχεία από το προσωπικό και οικογενειακό του περιβάλλον αναζητώντας τα αίτια που πιθανόν τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Το γεγονός συνέβη μισή ώρα μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης.

Το παρήγορο είναι ότι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι επισκέπτες στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλές προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά.

 

Αυτοκτονίες: Τι λέει το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών

«Η αυτοκτονία είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα με πολλαπλές αιτίες και για αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαία η αποφυγή οποιασδήποτε συσχέτισης της αυτοκτονίας αποκλειστικά με την πανδημία. Οποιαδήποτε αναφορά σε άμεση σύνδεση της πανδημίας με την αυτοκτονία θα μπορούσε να θεωρηθεί εσφαλμένη και να απλοποιήσει υπερβολικά ένα τέτοιο πολυδιάστατο ζήτημα. Επιπρόσθετα, στρατηγικές προστασίας της δημόσιας υγείας όπως η κοινωνική απόσταση και η καραντίνα παρόλο που μπορεί να θεωρηθούν επιβαρυντικοί παράγοντες εμφάνισης ψυχοπαθολογικών εκδηλώσεων, εντούτοις, δεν αποτελούν παραμέτρους που αποκλειστικά μπορούν να ευθύνονται για την αυτοκτονία. Ωστόσο, παρατηρείται η μείωση της διαθεσιμότητας επαγγελματιών ψυχικής υγείας για τα άτομα με προϋπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των διαφόρων μέτρων περιορισμού, γεγονός που αποτελεί μία επιβαρυντική συνθήκη για την ουσιαστική και αποτελεσματική πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας. Σ’ αυτήν τη βάση, λοιπόν, επιβάλλεται η ανάληψη ευθυνών από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών», επισημαίνει η «Κλίμακα», ενώ προσθέτει ότι απαιτείται η κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου δράσης για την προστασία των πιο ευάλωτων στους άξονες όχι μόνο της πολιτικής της υγείας, αλλά και της κοινωνικής πολιτικής, της οικονομικής της εργασιακής.

Όπως τονίζει στο Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιστημονικός διευθυντής της «Κλίμακα» και ψυχίατρος, Κυριάκος Κατσαδώρος, αυτό που παρατηρήθηκε είναι ένας τετραπλασιασμός των κλήσεων στις γραμμές παρέμβασης. «Όλες οι κλήσεις είχαν να κάνουν με την αγωνία αυτών των ανθρώπων, τι θα κάνουν, τι τους συμβαίνει, πώς θα αντιμετωπίσουν μια κατάσταση, είχαν πρακτικά ζητήματα. Ο φόβος για το άγνωστο κινητοποίησε αυτή τη διαδικασία και έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο και πάντα παίζει. Ο φόβος για το άγνωστο είναι το μεγαλύτερο κομμάτι που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει», σημειώνει ο κ. Κατσαδώρος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ