Να γιατί ΔΕΝ πρέπει να βάζεις λεμόνι στην μπίρα σου!

Shares

Γνωρίζουμε καλά πως αυτό μας το κείμενο ενδέχεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων έως και ειδική διαδήλωση στο Σύνταγμα αλλά οφείλουμε να πούμε την αλήθεια.

Καλοκαιράκι και μπιρίτσα πάνε πακέτο. Όχι μόνο για να νιώσουμε Χαβανέζοι στην παραλία, στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε. Είναι δροσιστική και υπέροχη, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται με μια φλούδα από λεμόνι επάνω. Ενδέχεται πάντως αυτή τη συνήθεια με το λεμονάκι να την κόψεις.

Διότι αυτό που δεν ξέρεις για το λεμόνι είναι ότι διαθέτει ένα συστατικό (κιτρικό οξύ) που αν παραμείνει πολύ ώρα στον ήλιο γίνεται τοξικό. Από αυτό προκύπτει συνήθως το φαινόμενο που λέγεται «Δερματίτιδα της Μαργαρίτας» ή Νόσος Λάιμ (Lime Disease – καμία σχέση με τη νόσο Lyme που θα πει βορρελίωση) και είναι ικανό να σου προκαλέσει γερά εγκαύματα.

Η νόσος Λάιμ συνήθως προκαλείται όταν πέσει πάνω σου το ποτό ή ο χυμός που έχεις καταναλώσει κι αυτό έχει εκτεθεί για πολλή ώρα στον ήλιο. Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται όταν ο συνδυασμός αυτός καταλήγει μέσω πόσης στον οργανισμό σου.

Άντε και καλές εβίβες, απλά άσε το λεμονάκι για τα παϊδάκια…

Πηγή: Ratpack.gr

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *