Ξεκίνησε η έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Ρέθυμνο – «Η ιστορία του Μουσείου μέσα από το επικοινωνιακό υλικό του»

Μια νέα έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης ξεκίνησε χθες με τίτλο «Η ιστορία του Μουσείου μέσα από το επικοινωνιακό υλικό του». Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών & Εργαστήρια Βυζαντινής Παράδοσης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 82 και αφορά τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.gr

Μια επισκόπηση στο παρελθόν από το 1992 που ήταν η χρονιά ίδρυσης του Μουσείου ξεδιπλώνεται μέσα από τα μπάνερς και τις αφίσες σε όλο το χώρο. Το κοινό έχει την χαρά να περιηγηθεί στο επικοινωνιακό υλικό του Μουσείου και ταυτόχρονα να αναπολήσει κάποιες εκθέσεις, μονογραφικές και θεματικές που έχουν γίνει έως τώρα.

Άλλωστε, ο αριθμός των εκθέσεων είναι 140 και οι κατάλογοι που έχουν εκδοθεί 60 έως σήμερα, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μόνο ένα μέρος από το επικοινωνιακό υλικό που κατάφερε να ξεπεράσει τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες συγκεντρώνοντας την πανελλήνια και ενίοτε την διεθνή κοινότητα της τέχνης!

Οι εκθέσεις που υλοποιήθηκαν έως τώρα αφορούν συνεργασίες με φορείς αντίστοιχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ εκπρόσωποι ιδρυμάτων,  θεωρητικοί   και   καλλιτέχνες  από  την   Ευρώπη  και  τις  ΗΠΑ, συναντήθηκαν στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με καλλιτέχνες του τόπου αλλά και την Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σε όλες τις εκθέσεις διεθνούς περιεχομένου πολύτιμοι και σταθεροί συνεργάτες στάθηκαν ο γραφίστας Βαγγέλης Παπιομύτογλου καθώς και ο Νίκος Καραμπάσης που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του υλικού.

Μόλις ξεκίνησε λοιπόν η έκθεση και έχει την χαρά να φιλοξενήσει το κοινό που θέλει να την επισκεφθεί για να αναπολήσουν παρέα όλες αυτές τις ένδοξες στιγμές που έχουν ξεχωρίσει μέσα στο πέρας όλων αυτών των χρόνων. Για όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί την έκθεση, η φιλοξενία του κοινού θα γίνεται μεταξύ 20:00 – 23:00 μμ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *