Μουρνέ

Ένας ξεχωριστός βοσκός στη Μουρνέ Ρεθύμνου!

Shares

Περπατώντας στην Κρητική ύπαιθρο και εξερευνώντας τα υπέροχα χωριά της Κρήτης, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσεις μια σειρά από πράγματα που θα σου τραβήξουν την προσοχή.

Η μεγαλύτερη βεβαιότητα δε είναι πως θα πέσεις πάνω σε περιπτώσεις ανθρώπων που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον εξαιτίας της γνησιότητάς τους, του αυθεντικού και αμόλυντου χαρακτήρα τους.

Έναν τέτοιο άνθρωπο, λοιπόν, συνάντησε στη Μουρνέ Ρεθύμνου, ένα μέλος της γνωστής και εξαιρετικής φεϊσμπουκικής σελίδας Δια-SOS-τε τη Μεσαρά.

 

Και αυτή είναι η αφήγησή του…

«Δεν γνωρίζουμε το όνομα του αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία όσο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που τον καθιστούν μια ξεχωριστή φιγούρα στο χωριό Μουρνέ του Ρεθύμνου, από αυτές που και να θέλεις δεν μπορείς να μην κοιτάξεις πόσο μάλλον να ξεχάσεις.

Ο συμπαθητικότατος κύριος της φωτογραφίας, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, καθόταν στην άκρη του δρόμου , έξω από το χωριό, όπου έβοσκε το μικρό κοπάδι από πρόβατα και κατσίκια όταν σταματήσαμε και του πιάσαμε την κουβέντα.

Εντύπωση (φωτό) μας έκανε ένα μικρό προβατάκι που δεχόταν με ευχαρίστηση τα χάδια του και τον ακολουθούσε σαν μικρό σκυλάκι λίγο αργότερα , όταν αποφάσισε να μετακινηθεί αυτός και τα ζωντανά του.

«Το έχω σαν παιδί μου κι αυτό με ακολουθεί όπου κι αν πάω πιστεύοντας ότι είμαι η μαμά του…Εγώ το ανέθρεψα δίνοντας του το γάλα με μπιμπερό από τότε που γεννήθηκε».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης την προσοχή μας τράβηξε μια κατσίκα με πολύ μεγάλη κοιλιά.

« Δεν έχει τίποτα, η κοιλιά τση είναι μεγάλη γιατί πρήστηκε από τα χόρτα πούφαγε… Είναι και βαρεμένη…», μας είπε.»

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *