Δρακόντεια μέτρα ελέγχου για πλοία και επιβάτες που πάνε Κρήτη

Shares

Τα λιμάνια και οι προβλήτες της Κρήτης θα αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας τους σε πολύ μεγάλο βαθμό. Από εδώ και στο εξής όποιος θα θέλει να φτάσει σε αυτά, από τον Πειραιά, θα πρέπει να περάσει από αυστηρό έλεγχο. Τόσο οι άνθρωποι όσο και τα αυτοκίνητα.

Το σχέδιο αυτό έχει κωδικό όνομα ISPS ενώ έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να μη δημιουργείται συνωστισμός, κι ως εκ τούτου νεύρα και πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις.

Από πότε υπάρχουν αυτά τα μέτρα ελέγχου;

 

Να πούμε ότι το σχέδιο αυτό υπάρχει από το 2004 και αφορά το Λιμάνι του Πειραιά μετά από αξιολόγηση των λιμενικών εγκαταστάσεων.  Επίσης να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται αυστηρά σε όλα τα τμήματα του εμπορικού λιμένα, αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε μη έχοντες τα κατάλληλα παραστατικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο-έξοδο από τις ελεγχόμενες ζώνες οι οποίες και εποπτεύονται από τον ΟΛΠ.

Το σχέδιο βρίσκεται υπό την αιγίδα και επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αυτό και την επόμενη εβδομάδα, αντιπρόσωποί της θα επισκεφθούν τις προβλήτες όπου θα εφαρμοσθεί το σχέδιο ασφάλειας του λιμανιού.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *